välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

define endokrinologi

Postad av : Annika Hultén

Endokrinologi är en vetenskapsgren som sysslar med endokrina organ aktiviteter och sjukdomar. Den första studien av endokrinologi tillskrivs Prof. A. Berthold 1848. Professor Berthold experimenterat på djur, tillämpningen av principerna i jämförande endokrinologi. Den mest uppenbara tillämpningen av endokrinologi är i klinisk eller medicinsk industri. Andra tillämpningar omfattar näringspåståenden och toxikologi

Definition

Endokrinologi är läran om det endokrina systemet, inklusive de endokrina körtlarna (e. g. , könskörtlar, sköldkörtel) och de hormoner som produceras av varje körtel. Ett hormon som är en kemisk budbärare som överför signaler eller information från en cell till en annan.
endokrinologi, experter och läkare spåra vägen av hormoner och dess effekter på kroppen. Till exempel främjar hormonet insulin användningen av glukos när celler upptäcka en ökad mängd socker i blodet.

Historia

De första studierna av endokrinologi, enligt Society for Behavioral neuroendokrinologi, "genomfördes av professor Arnold Adolph Berthold vid universitetet i Göttingen i 1848-1849. "Berthold experiment involverade avlägsnande och utbyte av tuppar" testiklar. Efter att ha utfört experimentet kom Berthold att de manliga könsorgan utsläpp ämnen, som framkallar utveckling av manliga egenskaper. Släppt ämnen nu är känt som hormoner.

Principer

Principen bakom studien av endokrinologi innebära huvudsakligen mekanismen av hormoner. Denna mekanism innefattar syntes, funktioner, interaktioner, mutationer och störningar om det endokrina systemet till hormoner. Dessutom är hormonella aktiviteter relaterade till neurologiska och kardiovaskulära systemen betoning.

Typer

Det finns flera typer av endokrinologi, inbegripet jämförande, sköldkörtel och barn. Barnendokrinologi är specifik för hormoner av barn medan sköldkörtel endokrinologi är specifika för sköldkörtel-hormon mekanism, oavsett ålder. I jämförande endokrinologi, är studier som är inriktade på jämförelsen av hormonella aktiviteter mellan växter och djur.

Ansökan

endokrinologi är i första hand tillämpas på skapandet av kliniska interventioner för hormon och endokrina villkor. Dessa villkor omfattar hormon obalans, hormon fel (t. ex. att skicka fel signaler), onormal endokrina körtel utveckling, hjärntumörer och sjukdomar såsom diabetes mellitus (typ 1).
Endokrinologi får också tillämpas på näringspåståenden, farmakologi och toxikologi, alla arbetar med studier av bristen, överdos och normala mängder hormon som utlöser livsmedel och läkemedel.

    
    Copyright © 2011 give2all.org