välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaper av utsäde odlar växter

Postad av : Valon Istrefi

Fröväxter utgör majoriteten av de organismer vi brukar räknas som växter. Ett evolutionärt steg bort från den fuktiga miljöer vanligen krävs av mossor och ormbunkar, fröbärande växter kan föröka sig över långa avstånd, och producera frön som kan överleva långa perioder före groning och bildandet av nya anläggningar. Även om skillnaderna mellan den fröbärande växter är enormt de alla har vissa egenskaper gemensamt

fröväxter

Plants utvecklades innan fröväxter, i tidslinjen av evolution. Fröbärande växter är en specialiserad form av växt med vissa egenskaper. Den spermatophyte gruppen blev slutligen den mest allmänt erkända växt form, dock. Tidigare former av anläggningen sträcker sig från början av en encellig alger-första blågröna alger cyano och senare klorofyll-producerande grönalger-att mossor och ormbunkar. Dessa tidigare växt former saknade vissa egenskaper som tillsammans utforma en fröbärande örter.

Vascular Struktur

fröväxter är alla kärlväxter, de har en ven struktur xylem och floem att transportera vätskor och näringsämnen i hela anläggningen. Kärlsystemet fram före spermatophytes, så förekomsten av vener utesluter inte andra vegetabiliska former, men det är det första kriteriet för att kontrollera. Om inga vener, är du inte att göra med en fröbärande örter.

Fördelen med Veins

Vener är ett effektivt sätt att transportera näringsämnen, vätskor och aktiva celler och enzymer i kroppen av en stor anläggning . Mindre växter kan överleva med hjälp av olika transportsystem inklusive enkla osmos-där vätskor och lösta näringsämnen transporteras genom cellväggen-och enkla vätska kanaler. Dessa metoder är dock inte kommer att tillåta en stor anläggning för att flytta den mängd vätskor och fasta ämnen krävs för att upprätthålla liv och hälsa av anläggningen. Utvecklingen av ett kärlsystemet får växterna att växa till ett större storlekar.

Rötter, stjälkar och blad

Rotsystemet, stammen och bladen av en fröbärande örter är alla baserade på olika arrangemang av vegetabiliskt ådror. Roots sprida ut att nå den största mängden vatten och näringsämnen som innehåller en stark och stabil grund för anläggningen. Stammen, eller stam, ger alla vener ihop till en stark enhet som gör att växten att nå över konkurrenterna mot solens strålar. Bladen fan ut och växa klorofyll-impregnerade bandet att fånga strålar och omvandla dem till sockerarter, som sedan skickas tillbaka genom venerna för att mata resten av anläggningen. Alla fröväxter har någon form av rot struktur (även om rudimentära i fallet med parasiterande växter), vissa indikationer på ett skaft och någon form av blad eller kronblad.

Seeds

Det finns två grundläggande kategorier av spermatophyte: den blomväxter, som bär blommor och frukt, och gymnospermer som har kottar och producera sporer. Medan de närmare detaljerna för utsädesproduktion skiljer sig åt mellan de två klassificeringar, producerar haploida celler som kombineras för att skapa en enda bördig diploida kärnhuset som sedan kan separera från moderplantan så att gro och växa på egen hand. Varje haploida frö innehåller hälften av en komplett uppsättning av gener från moderplantan. Den rekombination av de två haploida celler för att bilda en diploid frö kallas sexuell fortplantning (i motsats till metoder som aldrig gick igenom division och rekombination, som kallas asexuell reproduktion).

grundläggande särskiljande funktioner

Dessa är alltså de grundläggande attributen för en fröbärande örter: en kärlsystemet för att transportera vätskor och näringsämnen, en struktur byggd runt kärlsystemet innebär en rotsystem, stam eller stam och blad, och kapaciteten för sexuell reproduktion resulterar i skapandet av en diploida utsäde från två haploida könsceller. Utöver detta variationerna är nästan oändliga. Den gemensamma drag förenar de kategorier under rubriken spermatophytes eller fröbärande växter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org