välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av sötvatten sköldpaddor

Postad av : Annika Hultén

En sköldpadda är en reptil skalade som saknar tänder. Sköldpaddor kan delas in i tre stora kategorier: landsköldpaddor (mark sköldpaddor), havssköldpaddor och sköldpaddor sötvatten. Den sistnämnda gruppen utgör majoriteten av världens sköldpaddorna

mjukt skal Turtles

Istället för den typiska hårda, beniga skal som vi normalt förknippar med sköldpaddor, mjukt skal sköldpaddor har en tjock läderartad hud som täcker ryggen. Mjukt skal sköldpaddor också kan särskiljas genom platt organ och rörliknande trynen.

Fästa Turtles

Fästa sköldpaddor identifieras genom knölig skal och starka knäppa käkar. De två arterna är den gemensamma sköldpadda och alligator sköldpadda, en av de största sötvattenssköldpaddan i världen.

Amerikanska Mud och honungsblomster Turtles

Mud och sköldpaddor mysk är inhemska bara till Amerika, och innehåller en del av de minsta sötvattenssköldpaddor. Ett brett utbud av sköldpaddor utgör denna grupp, som normalt finns i och nära långsamma vatten.

Pond och Marsh Turtles

Detta är den största gruppen sötvattenssköldpaddan, och företrädare finns över hela världen. Sliders, cooters, sköldpaddor rutan och sköldpaddor karta är exempel på denna typ.

Andra namn

Ofta namnet "Terrapin" ges till sötvatten sköldpaddor som också kan hittas på land. De flesta sköldpaddor som heter sköldpaddor faktiskt tillhör dammen och myr sköldpadda grupp.

    
    Copyright © 2011 give2all.org