välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

den bowerbird livsmiljö

Postad av : Camilla Näslund

Den bowerbird är en familj av medelstora sångfåglar hemma i Australien och Nya Guinea. Det finns 18 olika arter som varierar mycket i utseende. Sedan 1830-talet när Charles Darwin observerade dem i Australien, har bowerbirds genererat en enorm mängd vetenskapliga och populära intresse för sina komplexa frieri beteende. Man bowerbirds bygger en komplicerad struktur, en så kallad Bower. Honorna besöka och inspektera många Bowers innan du väljer en partner

Typer av Bowers

Det finns tre huvudtyper av berså strukturer: allén, majstången och mattan, även känd som den domstol eller plattform. En matta-builder skapar en matta på marken med tjocka blad. Avenue-byggare skapa två parallella väggar av pinnar som placerats i marken för att bilda en slags tunnel fågeln kan gå igenom. Majstången Bowers är torn byggda av grenar, vanligtvis med hjälp av en planta som en central struktur. Nya Guineas Vogelkop bowerbird, en av de minsta och drabbest arter, bygger den största Bowers.

Heminredning Bower

Efter bersån har rests, den manliga fokus skiftar till dekoration. Han tillbringar timmar varje dag samla in föremål, som han omsorgsfullt placerar på ett spektakulärt arrangemang runt Bower. Den manliga tenderar sin samling, flytta, kasta och ersätta objekt tills han är nöjd. Två bowerbird arter, Satin och Regent, har dokumenterats med hjälp av kvistar för att måla väggar i bersån med en blandning av kol, växtmaterial och saliv.

Önskvärt Objects

Några bowerbird arter föredrar vissa färger. Satin bowerbird, till exempel föredrar blått och kommer att välja objekt i enlighet därmed. Valda objekt är ofta ljusa och glänsande, inklusive blomblad, blad, bär, snäckor snigel, stenar, svampar trä och döda insekter. På platser där fågeln är i kontakt med människor, har sin dekorera repertoar utökats med kulor, knappar, silverskedar, sugrör, bitar av ljust papper, aluminiumfolie och i ett fall som rapporterats av naturforskaren David Attenborough, ett glasöga.

Shopping för en Mate

Forskare tror den kvinnliga bowerbird besök Bowers som ett sätt att shopping för en lämplig partner. När hon anländer står hanen i allmänhet tillbaka för att ge henne utrymme. Hon inspekterar Bower och dess många objekt. Om hon gillar vad hon ser, går hon på avenyn och visar hennes vilja att para sig. När det gäller maypoles, promenader den kvinnliga i en cirkel runt Bower, följde efter på avstånd av hanen. Genom att stoppa fortfarande ger hon hanen en tydlig signal om att hon kommer att acceptera honom som en kompis.

Efter parning

berså är inte ett bo. Honan lämnar omedelbart efter parningen, flyger iväg för att bygga ett bo av mjukt växtmaterial, där hon kommer att lägga ett eller två ägg. Hon höjer kycklingar ensam. Hanen, å andra sidan kommer komma tillbaka till arbetet på sin berså, raffinering, reparation och redecorating i hans strävan att locka fler kvinnor. Han kan tillbringa upp till nio månader varje år arbetar med sin berså och kommer troligen att återvända till samma plats år efter år.

Habitat och Diet

Bowerbirds lever i många områden i Australien och Nya Guinea. De många arter som upptar en mängd olika livsmiljöer, även om majoriteten är fåglar i skogen fåglar. Vissa arter lever i tropisk regnskog, medan andra föredrar mangroveträsk, akacia skog eller eukalyptus skog. De flesta fåglarna stannar inom en liten lokal rad under hela deras livslängd. Deras kost är främst frukt och blommor, även om de också äter insekter, löv och nektar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org