välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

atomära struktur och molekylär teori

Postad av : Annika Hultén

Atomen är mestadels tom, med massa koncentrerad till proton-och neutron-fyllda kärna. Kvantmekanik beskriver konstigt beteende på små skalor i vilka negativa är attraherad av positiv endast upp till en punkt, och positiv laddning stöter bort positiva endast upp till en punkt

Elektroner Får Dölj inte in på Protoner

Detta är förbjudet enligt moln-liknande beteende ut av mycket små partiklar, enligt vågen -partikel dualitet hos materia och osäkerheten princip.

Protoner inte flyger bort från varandra

Protoner övervinna den elektrostatiska (Coulomb) avsky på grund av en kraft än den elektrostatiska kraft, kallad "stark kraft", vilket är 100 gånger starkare på kort avstånd.

kovalent bindning

molekyler bildas genom en kovalent bindning av utbyte av elektroner mellan atomer. Eftersom elektronerna cirkulera mellan atomerna, tillbringar de mer tid mellan atomerna än någon annanstans, som producerar en attraktiv kraft mellan de positivt laddade kärnorna.

Ionic Bond

I molekyler som bildas av en jonisk obligation, en eller flera elektroner överförs från en atom till en annan. De gör detta för att fylla varandras yttre elektron skal. Den resulterande positiva och negativa joner attraherar varandra.

Metallic Bonding

elektronerna i en metall har en tendens att vandra som en fri gas, förklarar elektrisk och termisk ledningsförmåga av metaller. Elektronerna förlora effektivt koll på vad obligation de tillhör, hoppa från ett band mellan atomkärnorna till en annan.

Van der Waals Forces

molekyler som är permanent polär eller tillfälligt polära grund av en yttre elektriskt fält attraherar varandra. Dessa Van der Waals-krafterna mellan molekyler leder till friktion och förklara lim och viskositet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org