välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

utrotningshotade djur i Amerika

Postad av : Valon Istrefi

USA Fish and Wildlife Service definierar en utrotningshotad art som ett djur som är vid extrema risk för utrotning under en del av sin ursprungliga utbredningsområde eller under hela dess utbud. När ett djur tjänar de hotade arterna tag, den får skydd från myndigheterna. I USA finns det många utrotningshotade djur. Dessa varelser att tacka för sin svåra situation på olika orsaker

Tidsplan

Olika byråer lägger djur utrotningshotade listor som deras populationer i naturen krympa. Varelser som den amerikanska alligatorn, kikhosta kran, Svartfotad iller och Florida Key rådjur har varit på US Fish och Wildlife Service lista sedan början av 1967. Träet storken gjorde utrotningshotade listan den 28 februari 1984. Regeringen la den vita stören den 6 september 1994.

Effekter

Förlust av livsmiljö är en viktig orsak till att många djur hamnar på de hotade arter listan. Ett klassiskt exempel är cougar-en stor katt som en gång hade en räckvidd över hela USA. I den östra delen av Amerika, finns det nu bara isolerade öar av pumor i stater som Florida. Som land utvecklats västerut, rensat framsteg skogen livsmiljö som cougar föredra. Tillsammans med jakt, visade sig denna förlust av livsmiljöer för mycket för de arter att övervinna, och pumor lever främst i västerländska stater nu.

Jakttryck

jaguar är offer för jakt, betala ett högt pris för att ha en kappa att människor som längtade päls måste ha. Den jaguar på en gång var en fixtur i sydvästra staterna såsom Texas, Arizona, Kalifornien och New Mexico, men pressades ut helt av 1940-talet. Den päls av detta stora katt fått människor att fälla det och jagar den. Ranchägare uppfattade det som ett hot mot djur och förföljda Jaguar till den grad att det finns mycket få kvar i detta land. De som är i USA lever nästan uteslutande i djurparker eller forskningscentrum.

Ivory-billed Woodpecker

Biologer trodde elfenben-billed hackspett var utdöd tills upptäckten av en ensam manlig fågel i 2004 i Arkansas. Förlusten av miljoner hektar skogsmark efter inbördeskriget bidrog till dess undergång. . Eftersom det blev alltmer hotad, ornitologer och samlare fågel bestämde de var tvungna att ha en för sin sällsynta fågel insamling, ytterligare en uttunning av befolkningen

California Condor

California Condor är en stor rovfågel, med en 9-fots spännvidd och väger så mycket som 18 kg. En kombination av olika typer av faktorer väckt kondoren till kanten av utrotning. Förlust av livsmiljöer var ett, men andra som ranchägare skjuta dem ur tron att fågeln dödade djur är en annan. I sanning är fågeln en medlem av gam familjen och livnär sig på kadaver. Effekterna av blyförgiftning och bekämpningsmedel bidrog också starkt till kondoren aktuella hälsotillstånd, vilket gör det svårt att producera ägg med skal tjock nog att det räcker tills de kläckta ungar. Dessutom dödades kollisioner med försörjningsledningar ett stort antal av dessa fåglar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org