välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

farliga reptiler

Postad av : Magnus Ekblad

Av de cirka 6. 500 typer av reptiler på jorden, de flesta är ofarliga. Men vissa är mycket farliga djur som kan döda eller allvarligt skadade både andra djur och människor

Crocodilia

Reptiler som alligator, krokodil och saltvatten krokodil är köttätare, äta vad de har förmågan att fånga i sin vattenmiljön. Med kraftiga käkar och stora tänder, dessa reptiler har vapen att döda eller åsamka fruktansvärda sår.

Constrictors

Två grupper av ormar, de boaormar och boaormar, använda sina muskulösa kroppar att linda hårt runt sitt byte, så småningom orsakar det att kvävas. Den största av dessa, nätstruktur python, kan nå längder över 33 meter, vilket gör det till en formidabel fiende.

Giftiga ormar

Andra ormar dödar sina offer genom användning av giftiga gift som de injicerar med bett. I USA, giftig orm arter innehålla flera typer av skallerormar, den Copperhead, korall orm och vattnet mockasin.

Ödlor

En ödla som finns i den nordamerikanska öknar kallas Gila monster har ett giftigt bett, men det är nästan aldrig livshotande. Är dock Komodovaran av de indonesiska öarna, en köttätande ödla, stor nog vid 10 meter lång för att vara ett mycket reellt hot mot en person.

Turtles

sköldpadda, en stor reptil som besitter starka käkar och en längre hals, är en farlig sköldpadda att hantera. Även om det kommer reträtt när de konfronteras i vattnet, på land är det ofta aggressiva när de ställs inför ett hot.

    
    Copyright © 2011 give2all.org