välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför citronsyra rena slantar?

Postad av : Valon Istrefi

Hur Pennies bli smutsig

Miljontals pennies cirkulerar vid varje given tidpunkt i hela USA. Som pennies cirkulera, så börjar de förlora sin glans. Detta beror till stor del hur metaller reagerar med luft. Som metall fortsätter att reagera med luften, utvecklar den ett lager kopparoxid runt det yttre lagret av myntet. Det är viktigt att notera att detta inte är rost, eftersom rost är järnoxid. Pennies inte innehåller järn, så att de inte kan skapa järnoxid. Ett lager av smuts och fett kan också ansluta sig till det kopparoxid skikt.

Citronsyra

Citronsyra är vanligt förekommande i de flesta citrusfrukter som ananas och apelsiner, och är mest koncentrerade i citroner. Citronsyra kan inte lösa upp koppar eller flesta andra metaller. Men det reagerar med och löser kopparoxid.

Hur den rengör

Som öre placeras i citronsyrelösningen, rengör citronsyra det på två sätt. För det första är citronsyra i flytande form. Detta gör att smuts och fett på öre för att lossa från metallen. För det andra, och viktigast, syran i lösningen reagerar med kopparoxid skikt som har skapat skamfilat utseende öre. Den citronsyra tar bort kopparoxid från öre och sköljer bort lös smuts och smuts. Syran är inte tillräckligt stark för att lösa upp koppar själv, så allt som är kvar är ren, blank koppar yta.

Styrka

Du kanske märker att olika citrusfrukter kräver olika mycket tid för reningsprocessen. Detta beror på att varje frukt har en annan mängd citronsyra. I allmänhet, ju mer sur frukt smaker, desto mer citronsyra frukten innehåller. Ju mer citronsyra en frukt innehåller, desto snabbare dess saft löser upp kopparoxid och rengör öre.

    
    Copyright © 2011 give2all.org