välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilken typ av metall är koppar?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Koppar är ett grundämne med atomnummer 29. Den väger ungefär 63,55 atommassa enheter och klassas av forskarna som en övergång metall. Koppar har använts i mer än 11. 000 år. Det har hittats i resterna av forntida civilisationer i Egypten, Kina, Europa och Amerika. Den användes också av de gamla grekerna, romarriket och ön Cypern. Den användes först för att skapa verktyg. Koppar malmfyndigheter finns i Nordamerika, Sydamerika och Afrika. USA producerar ungefär en tredjedel av världens koppar. Andra stora koppar producenter är Chile, Kanada, Zambia och Zaire

Identification

Koppar är en rödbrun metall förekommer i naturen i många mineraler, som cuprite och Azurite. Koppar är också utvinns i labbet från koppar sulfider, oxider och karbonater

Unika funktioner

Vad gör en övergång metall såsom koppar speciell är dess valenselektroner -. Elektronerna som används för att interagera med andra grundämnen och föreningar- -finns i mer än ett skal. Ett skal finns ett lager av elektroner som följer i mitten av atom i en omloppsbana. Däremot flesta andra delar har valenselektroner bara i yttersta skalet.

Fördelar med funktioner

grund av den sällsynta läget i sina valenselektroner, övergångsmetaller har flera oxidationstal. Oxidationstal är ett nummer som visar hur många elektroner har tagits bort från en atom. Ju fler elektroner bort, desto större oxidationstal.

Gemensamma Metallic Funktioner

Några drag övergångsmetaller dela med alla andra metaller är seghet, formbarhet och förmåga att leda elektricitet och värme.

Funktion

Koppar leder ström bra och det används flitigt i elektriska ledningar. Koppar används också för vatten rör och byggnadsmaterial. Du hittar även koppar gemensamt föremål såsom smycken, mynt och grytor. Mässing och brons legeringar av koppar. Några koppar föreningar är giftiga för ryggradslösa djur, såsom insekter, och används som bekämpningsmedel.

    
    Copyright © 2011 give2all.org