välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är fossila bränslen som används av människor?

Postad av : Camilla Näslund

fordonets bränslesystem

Bensin och andra bränslen är gjorda för fordon. De bränslen måste bearbetas till en form som bilar kan använda, till exempel petroleum bensin och diesel. Bränslet kommer sedan att injiceras i bilens motor och antänds. Den energi som levereras av förbränning omvandlas till drivkraft för att flytta bilar "hjul och andra system.

Elkraft

Många elektriska kraftverk i U. S. bränna kol för att producera el. Till skillnad från olja, som vanligtvis kommer från utländska källor, en stor del av kol i USA använder kommer från inom landet. Kärnkraft, kol, olja och naturgas elektriska kraftverk fungerar på samma sätt. Bränslet bränns för att värma vatten. Vattnet blir ånga som i sin tur stiger till verken. Turbinerna tur och generera el.
Anläggningar för fossila bränslen och fordon bidrar till växthuseffekten, som höjer temperaturen på jorden eftersom vissa gaser reflekterar solljuset extra tillbaka till jordytan.

uppvärmning

Naturgas och villaolja ger människor möjlighet att behålla sina hem vid en behaglig temperatur på vintern. Eldningsolja, som gas, måste bearbetas till en användbar form, medan naturgas kräver mycket lite behandling för att bli användbara i hemmet. Propan, en annan typ av fossila bränslen, kan användas för att laga mat och värma upp bostäder. Det är den vanligaste källan till bränsle för släpvagnar och utomhus utomhusgrill.

Tillverkning

Plast använder petroleum i sin tillverkningsprocess. Många objekt som används i dag innehålla åtminstone några plast, däribland populära bärbara datorer och netbook. Många leksaker kan inte göras utan petroleum.

    
    Copyright © 2011 give2all.org