välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bibehåller en bonsai anläggning

Postad av : Camilla Näslund

Bonsai växter eller Bonsai träd, är miniatyr träd som har hållits små genom att plantera dem i särskilda kärl eller krukor. Termen "bonsai" bokstavligen översättas som "krukväxt. " Bonsai träd eller växter kan skapas från nästan alla perenna träd eller buske, med populära val bland Juniper, Cypress, och gran.

Konsten att ta hand om bonsai träd och växter har utövats i Japan i århundraden, och är tänkt att uppmuntra inre frid, kreativitet och uppskattning för skönhet. Nedan finns några tekniker som hjälper dig att behålla din bonsai växt eller träd med kärlek och framgång

Du behöver:. .
Stranden för att njuta
Skarpt öga.
Nätpåse för dina skatter.


1.
Vattning bonsai.

Liksom alla växter och träd, Bonsai behöver vatten. Hur mycket vatten att använda beror mycket på vilken typ av bonsai du planterar, så du kommer att behöva överväga detta. Lövträden har en större risk för uttorkning, och i allmänhet behöver mer vatten.

Det är viktigt att inte över vatten din anläggning, eller det kan bli utsatt för mögel eller rotröta, som båda kan döda din anläggning. Du vill att marken ska lätt fuktad, i de flesta fall, men aldrig blöt.

Det bästa sättet att undvika problem är att ha fridränerande jord (så att vatten kan fly från botten av krukan så att den inte blir vattendränkt).
2.

repotting BONSAI växter.

När unga, bonsai måste planterade ofta. Det är så att de fortsätter att bilda nya rötter och absorberar vatten effektivt, att hålla dem friska och gröna. Behovet av repotting blir färre som trädet åldrar. Omplantering görs i allmänhet på våren för lövträd, medan de är i sitt vilande stadium.

Vissa vaktmästare vill använda växande lådor när träden är unga, eftersom dessa möjliggöra större rot expansion och mer härdiga träd. Sådana träd är sedan flyttade till en utbildning rutan till kompakta rötter, innan de flyttade till en bonsai potten vid ett senare tillfälle. Detta beslut kommer att bero på era resurser, erfarenhet och mål.
3.
Välja rätt jord.

Som nämnts ovan är det ideala att ha fri dränering mark, vilket gör att fukt att fly från botten av krukan.

Den typ av gödsling varierar, men marken är i allmänhet en blandning av sand, grus, torv, och skälla. I Japan är vulkaniskt lera (i form av små pellets) också vanliga. Det pågår debatten om användningen av organiska vs konstgödsel, så det handlar om personliga val.

I allmänhet är den bästa tumregel att lägga till små mängder gödningsmedel regelbundet under växtsäsongen. Detta gäller särskilt om du vattnar dina bonsai ofta.
4.
Temperaturreglering.

Bonsai växter finns i både utomhus och inomhus sorter. Detta är mycket viktigt att notera, eftersom frilandsplantor inte kommer att trivas inne i artificiell miljö för de flesta hem, medan krukväxter behöver skydd mot hårda utomhusenheter.

Du måste forskningen härdighet för sorten du vårdar, tillsammans med dess ursprung. Enkelt uttryckt, om trädet eller busken är infödda på det område där du bor, kommer den att göra bättre och behöver mindre omsorg på din sida.

Många traditionella bonsai växter gör bäst vid relativt låga temperaturer, med regelbunden exponering för solljus och fukt. Dessa får inte trivs inomhus. Bonsai växter från tropiska eller Medelhavet klimat göra bättre inomhus, och måste skyddas från frost.
5.
Beskära dina bonsai.

Beskärning är viktigt, men måste göras noggrant, eftersom för mycket beskärning kan döda bonsai anläggningen. Vanligtvis bonsai växter får mindre beskärning som de gamla. Den övre delen av trädets stam kan ibland vara bort för att få trädet mer kompakt. Grenar kan också tas bort och kortas för att passa med de planer som designer. Detta görs vanligtvis med konkav eller knopp saxen.
6.
TRIM BONSAI blad.

Ett löv trimmer kan användas för att avlägsna blad och barr, särskilt under kuddar. Detta ska göras ofta så att trädets form.
7.
WIRE BONSAI grenar.

För många arter av bonsai, inslagning koppar eller aluminium trådar runt grenar och stammar kan låta vaktmästaren att skulptera i form av trädet. Detta är oftast gjort på unga grenar och skott, som det håller dem på plats tills de förvandlas till mogen ved. Detta är oftast sitta på plats under en växtsäsong (grov 6 till 9 månader).

Träd med styvare virke får klämmas fast istället för att använda wire. Dessa klämmor är åtdragna långsamt över tiden, ungefär som hängslen på tänderna, för att undvika skador på träet.
8.
ANVÄNDNING Jin Shari teknik.

Om du vill simulera ålder i en bonsai träd eller växter, kanske du vill överväga Deadwood teknik, som ger intryck av åldern hake av död ved. I huvudsak innebär detta strippa bark från vissa områden för att ge intryck av brutna armar och ben och även åsknedslag. Du kan sedan använda verktyg för att ärr träet och öka säden. Vissa använder även kalk svavel eller andra kemikalier för att bleka och exponera död ved.
9.
Speciella tekniker.

Beroende på vilken typ av bonsai du vårdar I likhet med andra processer ympning och avlövning kan vara lämpliga. Dessa kan faktiskt skada träd om det görs på fel, eller om den görs på fel rad bonsai anläggning, som varför de inte har inkluderats i denna artikel.

Det bästa rådet är att forska i specifika typ av anläggning av buskar du är ingjutning, för att ta reda på specifika tekniker som är mest effektiv för denna sort.
10.
TREVLIG BONSAI anläggningen.

Detta är det viktigaste steget! Bonsai är en konstform, tänkt att vara en växande upplevelse för den person som vårdar för bonsai anläggningen. Om du får glädje av bonsai, sedan på många sätt du redan gör det på rätt sätt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org