välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan bli av ammoniak i akvariet ordentligt och för alltid

Postad av : Jan-Olof Stoor

Jag har haft akvarier i flera år, och arbetade som en "tropisk fisk specialist" i en butik som specialiserat sig på tropiska fiskar i ca 5 år (innan han flyttade till datorer). Så tro mig när jag säger att dessa steg absolut kommer att lösa ditt problem ammoniak, och kanske klara upp din grumligt vatten problem (ibland de är relaterade). Hursomhelst, det ska spara mycket pengar att köpa så kallade ammoniak removers-som alla bara låsa upp ammoniak, som faktiskt är katastrofalt på något akvarium (läs på).

Du behöver:
litet förtroende för mig att veta vad sjutton jag pratar om
. .


1
Ställ upp ditt akvarium på vanligt sätt. Grus, filter, vatten och värmare.
** OBS: Använd inte något att "ta bort ammoniak". Var mycket försiktig om kemiska den aningslösa och sälj-sålt eller försökt sälja dig, eftersom de är nästan alltid 180 grader fel på den här.
2.
Bara kemiska du behöver , och bara om du har bråttom, är en "klor remover" som inte tar bort ammoniak. Allt som tar bort ammoniak är dåligt dåligt dåligt. Annars bara lämna ut vattnet i en dag eller två för klor att fly naturligt i luften.
3.
Nu, köpa en guppy och lägga den i enlighet med det normala flyta -the-bag metoden. Guppy är nästan oförstörbar, om man köper friska. Precis som kackerlackor och kakor kommer dessa lite fisk vara det enda som finns kvar efter ett kärnvapenkrig.
4.
Nu kan du testa dina vatten varje dag för ammoniak och nitrit. Det tar cirka 3-4 dagar att hända, men vad du ser är din ammoniaknivåer absolut sväva i den farliga zonen. Sedan, om du har litat på mig och inte rusade iväg till de okunniga försäljning killen på djuraffären för att hjälpa dig, ser du den ammoniak nivåerna falla tillbaka till "normal'. . . . omedelbart följt av nitritnivåerna skyhöga till farliga nivåer. Sen . . . Om du fortfarande har mig i cirkeln av förtroende ser du de nitritnivåerna somna till någonting.
5.
Vad hände? Du växte "goda bakterier" av två typer i din tank. 1 förstör ammoniak och omvandlar den till nitrit, den andra blir nitrit till nitrat (som är säker). Om du skulle ha köpt kemikalier eller jättelika vita stenar ammoniak eller ammo-tabletter, allt du har lyckats med är att suga upp all den mat som dessa bakterier kolonier. Du skulle också se till att du måste hela tiden köpa mer "ammoniak remover" för att hantera den ständigt ökande halter av ammoniak, döda en massa fisk, och hata din akvarium. Undvik kemiska som tar bort ammoniak som pesten:)
6
Nästa sak du behöver göra är att göra månatliga partiella vattenbyten. . Kanske ca 1 /3 av vattnet kommer ut, och 1 /3 går tillbaka i. dessa ändringar du behöver se till att det inte finns någon klor i vattnet, enligt steg 2.
7.

också en gång i månaden, byta filter och rengöra grus-försöker att inte göra båda, eller åtminstone inte samma dag. Var och en av dessa platser har en hel del av detta goda bakterier, och rengöra dem kommer att ta bort mycket av det. Du vill ha minst ett område att ha en hel del bakterier att göra jobbet tills "tvätta" området kan återhämta sig. Det är allt! :)

    
    Copyright © 2011 give2all.org