välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur många kroppsdelar har spindlar har?

Postad av : Valon Istrefi

Många människor förväxlar spindlar med insekter på grund av sin ringa storlek och bugg-liknande utseende. Även om spindlar kan ha likheter med insekter, de är faktiskt spindeldjur, som de flesta märkbart skiljer sig åt i mängd ben, spindeldjur "åtta ben jämfört med insekter" sex. Detta är inte den enda skillnaden emellertid, som spindlar har sina egna utbud av unika kroppsdelar

Betydelse

För att vara så bred som möjligt en spindel har två kroppsdelar: framsidan bröstet kallas Framkroppen, kallas tillbaka buken den opisthosoma. Det finns dock andra delar ligger inom de centrala delar som hjälper till att definiera en spindel.

Framkroppen

Detta främre Huvuddelen utgörs av huvudet smält med bröst platta. Ögonen (sex eller åtta) ligger på toppen, framsidan av huvudet med käftarna sitter under ögonen. Dessutom är alla i benen och känselspröten (palps) bifogas cephalothrax.

Buk

Denna tillbaka huvuddelen innehåller alla vitala organ, inklusive lungor och hjärta. Den spinner ligger på den nedre delen av buken, vilket gör att spindeln att snurra sin silkestråd.

Legs

utmärkande drag för de spindel är benen. Varje ben, från kroppen och i fallande ordning, har en lårbenet, patella, tibia, mellanfoten, hasen och klo.

Palps

palps, även kallad känselspröt, ligger förutom käkar och hjälpa spindel shuffle mat i munnen. På hanarna, de palps har glödlampor i änden som används under parningen.

Jaws

Verksamheten slutet av spindel, gift-injicering spikes är belägna vid utgången av de två muskulösa käkar. De flesta spindlar har gift, den giftigaste är den svarta änkan och tratt webben, men inte alla spindlar är giftiga.

    
    Copyright © 2011 give2all.org