välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

valprodukter faktablad

Postad av : Jan-Olof Stoor

Världshaven och vattendrag är fyllda med många olika varelser. Vissa av dem är mystiska, några färgstarka och levande, och andra är helt enkelt gott. De däggdjur av oceaner och hav, valar och delfiner, omfattas av ordning valar. Det finns ett antal olika undergrupper av dessa, med olika arter under dem också, var och en med inriktningar som gör dem unika

Typer

Det finns över åttio arter av valar finns i hela världen. Alla dessa är en typ av delfin eller val (inklusive tumlare), och några av de arter för närvarande är hotade.

Geografi

Valar är mest marina däggdjur som lever i saltvatten. Men det finns olika arter av delfiner som lever i sött eller bräckt flodvatten, som de i Amazonas, Ganges, Indus, Parana och Yangtze floder.

Identifiering

Valar har effektiviserat organ för att hjälpa dem att flytta genom vatten enkelt och snabbt. De har en ryggfena, två större fenor lyckträff, en svans och en blowhole för andningsluft.

Odontoceti

Odontoceti är en undergrupp till tandad valar, som har någon form av lubb eller tand. Dessa valar vanligtvis navigera med hjälp ekolokalisering.

Bardvalarna

bardvalarna är den andra valarter undergruppen. Dessa valar har ingen vuxen tänder och foder genom en så krystad ut plankton och små varelser från vattnet när de simmar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org