välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om leucin

Postad av : Ulf Friberg

Leucin är en vanlig aminosyra med en grenade arrangemang. Detta arrangemang ger en värdefull inblick i hur det underlättar protein reglering i vår kropp. Studier har visat fördelarna med leucin tillskott för underhåll av muskler under träning.

Tillsammans med andra grenade aminosyrorna är leucin förstörd bara i vävnader utanför levern. Ändring i nedbrytningsprocessen och överutbud av leucin kan leda till en genetisk sjukdom

Definition

Leucin (Leu) är en aminosyra eller en förening med en aminogrupp som krävs för att producera proteiner, viktiga komponenter i celler.

roll Leucin

Enligt forskning av Peter Garlick publicerats i "The Journal of Nutrition", "Slutsatsen är att den roll som leucin in vivo är att ge en signal om att aminosyror finns tillgängliga . . . " och som tillsammans med insulin, stimulerar proteinsyntesen. Kort sagt, spelar leucin en betydande roll i muskelcellerna.

Leucin som tillägg

grenade aminosyror (BCAA) har ovanliga egenskaper eftersom de främst används av muskelceller skillnad från de flesta aminosyror, som används i levern. De tre grenade aminosyrorna leucin, isoleucin och valin.
I ett forskningsprojekt som utförs av S. Yoshiharu, et. al, och presenteras i "The Journal of Nutrition", "BCAA tillskott före och efter träning nedgång ansträngningsutlöst muskelskador. " Detta tyder på att Leucin är ett värdefullt komplement för att undvika muskeltrötthet medan du tränar.

essentiell aminosyra

Till skillnad från andra aminosyror som tillverkas i kroppen, måste leucin lämnas i kosten. Äggulor och sojabönor är bra källor till leuclne.

Leucin genetisk sjukdom

I spädbarn, kan ett överutbud av leucin och andra BCAA i kroppen leda till ett tillstånd som kallas lönn sjukdom sirap urin, som kännetecknas av en särskiljande lukt och spridningseffekterna i urinen. De vanligaste effekterna av denna sjukdom är kräkningar, kramper och mental retardation.

    
    Copyright © 2011 give2all.org