välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är tourmaline sten?

Postad av : Magnus Ekblad

Turmalin är en populär ädelsten som används i smycken. Turmalin finns i en mängd olika färger, vardera med en specialiserad namn

kemiska sammansättning

Turmalin har en ytterst komplex kemisk sammansättning. Oftast är det en aluminumboro silikat. Det finns många utbyten för aluminium, såsom mangan och krom, ändra mineral en mängd olika färger.

Properties

Turmalin är ett sexkantigt kristall med en hårdhet på 7. 0 till 7,5. Den levereras i en mängd olika färger inklusive rosa, blått, gult och grönt. Turmalin är transparent till ogenomskinlig och har en vit strimma. Turmalin är piezoelektriska och pyroelektrisk, vilket betyder att den bildar en elektrisk laddning vid upphettning. Är

Använder

Turmalin oftast används i smycken. Men på grund av sin pyroelektrisk fastigheter, var turmalin gång användes för att rensa damm ur rören. Detta gjordes genom att värma kristallen, som elektriskt blev laddat. Den kristall lockade damm, rensa rören. Turmalin används också i hög-tryckmätare.

Platser

Turmalin finns i Italien, Madagaskar, Kalifornien, Maine och Ryssland. Den största tillverkaren av turmalin är Brasilien.

Care

Turmalin är mottagliga för att bryta från skarpa slag. Undvik att klia eller slår sten. Turmalin bör hållas från värme när den drar till sig damm och smuts vid uppvärmning. Rengör inte turmalin i en ultraljudsrengöringsanordning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org