välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är det största hotade landlevande djur?

Postad av : Valon Istrefi

Asiatiska elefanter, eller elephas Maximus, är de största hotade landbaserade djur. Vuxna asiatiska elefanter väger vanligen någonstans mellan 4. 490 och 11. 000 pounds, med den genomsnittliga höjden mellan 7 och 12 fot. Djuren för första gången lades till de hotade arter listan i 1976, sedan dess har antalet asiatiska elefanter krympt till cirka 44. 000 (1)

Geografi

På grund av avskogning, asiatiska elefanter lever i fickor av skogar utspridda i hela Asien. Det finns asiatiska elefanter i Sri Lanka, Indien, Nepal, Burma, Bangladesh, Thailand, Laos, Vietnam, Malaysia, Borneo och Indonesien.

Diet

asiatiska elefanter är växtätare och äter växter, gräs, frukter, blad, och ibland kvistar och bark. Elefanterna, som använder sina koffertar att placera mat i munnen, kan äta upp till 300 pounds av mat om dagen.

Asien vsAfrikanska elefanter

asiatiska elefanter skiljer sig från afrikanska elefanter i en mängd olika sätt. Asiatiska elefanter är något mindre i storlek och vikt. Spetsen på deras stammar har bara en siffra, medan afrikanska elefanter har två. Öronen på en asiatisk elefant är ungefär tre gånger mindre och har en rundare form. Populationer av asiatiska elefanter är mycket mindre än den afrikanska elefanter.

Lifespan Family Life

Vuxna hanar ofta vandra ensam eller i små grupper, medan honorna lever i familjegrupper besättningar och höja de unga. Vanligtvis kommer män och kvinnor sambor endast för parning.
Elefanter har de längsta gestationperioden på planeten. En nyfödd kan ta upp till 22 månader från idé till leverans, och den genomsnittliga vikten för en nyfödd är 300 pounds (2). Elefanter kan leva upp till 70 år.

Orsak för äventyrande

Det största hotet mot asiatiska elefanter är avskogning. Asiatiska elefanter kräver en hel del mat att leva liksom en permanent vattenkälla. Krig, skogsavverkning, har nya boplatser och jordbruksutveckling hotade ständigt den asiatiska elefanten befolkning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org