välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

svart footed rock wallaby livsmiljö

Postad av : Magnus Ekblad

Den internationella unionen för skydd av natur röda lista över 2008 listar de svarta foten berget wallaby som en missgynnad art. Är dock rock wallaby en känslig art på grund av det isolerade habitat som den lever

Betydelse

Berget wallaby bor hela steniga outcroppings och branta klippor isolerade i den australiensiska vildmarken. Detta gör populationer av rock vallabyerna svårt att upprätthålla eftersom de är oförmögna att utbud och utbyta gener pooler.

Geografi

Berget wallaby bor i fickor i hela Australiens delstater i västra Australien och södra Australien och Australiens Northern Territory. Berget wallaby, liksom de flesta australiska däggdjur, är endemisk för Australien, vilket är endast lever på kontinenten.

Funktioner

De enskilda livsmiljöer ingår klippiga outcroppings med olika vegetation, kullar täckta i spinifex växter och raviner innehållande panduras växter .

Effekter

känslig till sin natur berget wallaby har lett den australiska regeringen att lista de arter som sårbara enligt nationell lagstiftning, vilket ger det mer skydd.

Överväganden

Den svarta foten rock wallaby har mycket specifika livsmiljöer i mycket specifika områden och befolkningen hotas av främmande rävar. Styrning klara av vallabyerna och deras livsmiljö kan vara det mest användbara då deras bevarande.

Potentiella

Framtiden för berget wallaby kommer inte att påverkas av förlust av livsmiljöer, eftersom den steniga outcroppings inte försvinner. Det största hotet mot vallaby är predation från införs rävar. Framtiden för de arter som är beroende av dess förmåga att anpassa sig till rävar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org