välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

undervisning etik inom redovisning

Postad av : Ulf Friberg

Etik i redovisningen är av allt större betydelse, en etik krav har lagts till i de flesta stater "CPA licenser. Men kan du lära moral och etik, eller är begreppen "etik" och "redovisning" oxymorons? De flesta lärare är överens om att du åtminstone kan lära god arbetsmiljö principer som kan sippra ner till senare generationer

etik i bokföring


1.
Betona "som" liksom "vad" i moral. De flesta elever kan berätta vad som är mot reglerna, men många av dem tror dessa regler inte gäller för dem. Fördelarna med att bryta en regel är oftast högre än kostnaderna för att åka fast. Denna klyfta kommer att vara mer extrema i en företagsmiljö. Föra tillbaka diskussionen till de individuella omständigheterna (t. ex. fusk på ett prov i denna klass), snarare än hypotetiska affärssituationer.
2.
Akta dig för undervisning kryphål. Några elever hävdar att de lärde sig mer fusk systemet i deras etik klasser än någon annanstans. Revisorer är mästare på detaljer, så uppskattar uppfinningsrikedom din publik och föregripa den. Till exempel i ett klassrum simulering, innehålla en "Everyman" eller "everywoman" investerare som kommer att skadas av smutsiga redovisning.
3.
Inspire mod. Många studenter säger att de skulle komma fram om ett etiskt brott efter brott kom fram i ljuset av någon annan. Detta är en vanlig människa, men det betyder missgärningar gå obemärkt förbi. Fokus på den modiga aspekterna av att leva ett etiskt liv. Tyvärr gör översätter mod inte till ekonomisk framgång i många fall, och detta är den främsta hindret för etik instruktörer att hoppa.
4.
Ge praktiska förslag. Revisorer bör överväga att spara sex månadslöner i fall de behöver för att sluta på grund av en etisk fråga. Använd dessa råd för att leda eleverna mot karriär stabilitet som kommer att befria dem att "vissla blåsa" eller slåss oetiska beslut.

    
    Copyright © 2011 give2all.org