välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djur i Yellowstone National Park

Postad av : Jan-Olof Stoor

Yellowstone National Park, som bildades 1872 som den första nationalparken i USA, ligger i Wyoming, Idaho och Montana. Det vilt som kallar Yellowstone hem är varierat, med många stora däggdjur är i fokus för semesterfirare när de besöker parken. Små däggdjur såsom ekorrar, kaniner, bäver och andra gemensamma djur är här, men många större djur lever också i Yellowstone National Park

Typer

Det finns flera typer av djur som lever i Yellowstone National Park som besökare till parken är ivriga att se eller åtminstone höra. Den grå vargen återinfördes i Yellowstone 1995 och har tagit ett fotfäste i det nordöstra hörnet av parken. Fällen har varit en stapelvara i Yellowstone sedan det blev en park, och det finns älg, älg och rådjur. Grizzlybjörnar och svarta björnar lever i Yellowstone, liksom pumor och Bobcats. Den snabbaste nordamerikanska landlevande djur lever i parken, eftersom det runt 5. 000 gaffelantilop antilop där. Bighorn får finns på den norra utkanten av Yellowstone, och det finns ett stort antal prärievargar också.

Betydelse

Yellowstone är en av de största turistmålen i USA, till stor del på grund av förekomst av djur som bison, älg, björn och varg. Medborgarna flockas till parken i hopp om att få en inblick i några eller alla av dessa arter, av vilka många är hotade och inte finns i någon stort antal utanför Yellowstone. Björnar, speciellt, har under årens lopp samlades människor till regionen, som har bison.

Storlek

De största medlem av hjortdjur-älgen-gör Yellowstone sitt hem. Äldre tjurar kan väga väl över 1. 000 kg. , Och de har en imponerande uppsättning horn när de blir äldre. Bison, som en gång numrerade så många som 65 miljoner i USA, gör också Yellowstone deras hem. Driven till kanten av utplåningen av extrema jakt fanns det kanske 50 bison kvar i Yellowstone så sent som 1902. Men de har skyddas och förvaltas av regeringen, och nu är det så många som 4. 000 bison roaming parken. Det största djuret i parken efter vikt, en fullvuxen tjur kan tipsa vågen på lite mindre än ett ton.

Överväganden

Av alla de större däggdjur i Yellowstone, är älgen det mest gott . De tenderar att resa i stora grupper under varmare väder, med kor och kalvar flytta runt genom den nordvästra delen av parken i synnerhet. Hanarna kommer att ensamvargar eller röra sig i mycket mindre grupper. De ibland mycket hårda vintern tunnar ut de svaga från Yellowstone's älg besättningar, med rovdjur som björn och varg tar sin andel också.

Varning

Allt vilda djur har potential för fara, men den närhet mellan människor och vilda djur i Yellowstone National gör att använda sunt förnuft mycket viktigt. Naturligtvis bör björnarna aldrig matas från bilen, närma sig eller brytt sig om på något sätt. Älg, älg och bison är alla mer än kapabla att allvarligt skada en människa under rätt omständigheter. Att hantera en älg som skyddar sina ungar finns inget sätt att tillbringa din semester resa till Yellowstone National Park.

    Previous:nothing
    Next:Var sover ekorrar?
    
    Copyright © 2011 give2all.org