välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är masonit?

Postad av : Ulf Friberg

Masonite är en särskilt billig träslag hårdpapp, och en som är lätt att producera och använda, vilket gör det populärt bland olika arbetarna, hantverkare, konstnärer och byggare

Identification

Masonit är en tunn, medium-brun kartong som är gjord av kokt flis som har sträckt i tunna fibrer och pressas samman med tillräckligt tryck för att bilda en solid styrelse. När man ser på spannmål kan du se delar av fiber, speciellt på cross-cut delen av styrelsen, vilket är bara något grövre än resten. Styrelsen är i allmänhet mycket jämn och har inga tecken på att kemiskt behandlade för att det sker genom helt naturliga processer.

funktioner sedan masonit är gjord av mycket långa fibrer av trä, den har ett antal egenskaper som andra plankor inte har. För en, har styrelsen en hög böjhållfasthet, vilket betyder att det inte kommer att knäppa i bitar lätt. Det, i kombination med hög hållfasthet, innebär att någon verkligen kommer att försöka bryta ett stycke masonit i syfte att göra det. Det är en mycket tät och stabil typ av lövträ, och det är uppskattad för dessa egenskaper.

Funktion På grund av dess släta yta är masonit ofta för att skapa bordtennisbord och liknande anordningar som kräver en sådan yta. Flyttar företag låg masonit på golvet så att de har en slät yta att röra sig saker över. Samma idé används av teatergrupper, som använder masonit som tillfällig golv på scener. Andra användningsområden för masonit hör att göra skateboard däck och skakar styrelser, och använda den i konstruktion av väggar, tak och golv.

Betydelse

Masonite blir alltmer populärt eftersom det är en grön material, vilket innebär att den produceras och skapat helt på naturlig väg. Miljövänliga produkter är mycket populära just nu, vilket ger masonit en speciell plats som en av de enda miljövänliga hardboardtillverkningen. Detta gör den mycket användbar i grön arkitektur och konstruktion.

Historia

Masonite uppfanns 1924 av William H. Mason i Laurel, Mississippi, som också skapade Methos som masonit (och några mer moderna hårda träslag) är skapats. Han kallade detta Mason metoden. År 1929, fem år senare började masonit som skall tillverkas. Det blev genast ett populärt material och nådde höjden av sin popularitet på 1930-talet och 1940-talet. Det är inte lika populär idag, men det börjar synas mer för sina applikationer i miljövänliga metoder och byggande.

    Previous:nothing
    Next:om bana av asteroider
    
    Copyright © 2011 give2all.org