välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur skiljer brom från klor?

Postad av : Stefan Svensson

Historia

Klor har varit det dominerande kemikalie som används vid simbassänger i årtionden. Den dödar skadliga bakterier och alger, och inte leder till några kända långsiktiga konsekvenser för hälsan till simmare, men dess stickande lukt kan orsaka andningssvårigheter och yrsel om det andas in i stora doser. Klor är ett enkelt kemiskt för den genomsnittliga poolägare att arbeta med, så länge han tar väl hand för att inte överexponera sig till den, som producerar ett idealiskt pH nivå som inte är svåra att upprätthålla. Brom har vunnit popularitet sedan 1990-talet eftersom det är en mer effektiv bakterier-killer och desinfektionsmedel än klor. Det är dock dyrare, svårare att använda och de långsiktiga hälsoeffekterna av denna kemikalie är mindre kända. Dess kraftfulla grodd-fighting karaktär gör det kemiska val när det gäller tufft att döda bakterier och alger.

Effekter

Brom är tänkt att vara mer stabil halogenlampor av de två. Den har en högre punkt av avdunstning än klor gör, och det inte irriterar ögonen och huden så mycket som klor. Brom också inte släpper ut den tunga kemiska lukten att klor gör. På ett spa eller jacuzzi, tenderar brom att hålla upp bättre under varma temperaturer, oavsett badkaret pH-nivå.

UV-strålningens

Solljus orsakar brom att bryta ned i solljus, vilket gör det ineffektiva i utomhusbad och spa. Klor kan också brytas ner av solljus och dess strålar UV om det är ostabiliserad. Om klor har stabiliserats, eller behandlas med cyanursyra kommer UV-strålar tränger inte klor. Det är därför klor används nästan alltid som en pool desinfektionsmedel. Brom kan fortfarande användas, men i inomhus pooler och spa som inte har direkt tillgång till betydande solljus källor (t. ex. solen eller månen tak). Brom är ibland används för att behandla pooler som genomgående är täckta med en UV-skyddad poolskydd.

    Previous:nothing
    Next:vad är polyuretan?
    
    Copyright © 2011 give2all.org