välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

yta villkor för Neptune

Postad av : Camilla Näslund

Neptunus, den åttonde planeten från solen, är känd som en is jätte. Den tidigaste information som var känt om Neptune byggde på matematiska bevis. Bana Uranus har påverkats av Neptunus bana. Sedan dess har information inhämtats om Neptunus genom observationer av motorstarka teleskop och av ett besök från en rymdfarkost, Voyager 2

Funktion

Stämningen av is jättar, såsom Neptunus, består mestadels av väte och helium. Neptunus atmosfär innehåller också vatten, metan och ammoniak. Spår av kolväten har hittats också. Man trodde också att det finns kväve i atmosfären, men det har inte bekräftats.

Geografi

Neptunus består huvudsakligen av sten och is. Den stora förekomsten av is beror delvis på Neptunus avstånd från solen.

Funktioner

Temperaturen varierar kraftigt på Neptunus. Planeten kärnan är ca 7000 grader C, medan den övre atmosfären temperaturen sjunka till -218 grader C.

Identifiering

Neptunus visas i blått och detta beror på att förekomsten av metan i atmosfären. Metan absorberar färgerna vid den röda änden av skalan, vilket återspeglar det blues i den motsatta änden av spektrumet, vilket ger planeten en levande blå färg.

Funktioner

Den starkaste vindarna i solsystemet finns på Neptunus , med vindar med hastigheter på 2100 km /h. Neptunus, till skillnad från många obebodda planeter, visar erfarenheterna väder. Mycket aktiva stormar, öppningsbara från rymdteleskop, förekommer ofta.

    Previous:nothing
    Next:kemiska strukturen hos en triglycerid
    
    Copyright © 2011 give2all.org