välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är definitionen av enkla maskiner?

Postad av : Jonathan Nyberg

Den "enkla Sex Machines är en grundläggande begrepp inom mekanisk fysik. Var och en av dessa maskiner, en del med riktigt antika ursprung, är en grundläggande sätt att multiplicera kraft. Även om begreppet är något daterad, är det fortfarande belysande av grundläggande mekaniska begrepp, och i stort sett varje maskin som används idag är i själva verket en sammansättning av enkla maskiner

Identification

En enkel maskin är en anordning som förändrar antingen riktning eller storleken på den pålagda kraften. Termen används allmänt för att beskriva sex enheter kända för Renaissance mekanisk fysik. I teorin är alla komplicerade maskiner som består av delar som härrör från den enkla Six. Var dock inte alla enkla maskiner ingår. Den hydrauliska pressen, till exempel, är en enkel maskin men inte en del av Simple Six.

Typer

sex enkla maskiner är lutande planet, spak, remskiva, skruv, kil, hjulet och axeln. Spaken, remskiva, och hjulet allt arbete genom balansen i vridmoment (eller vridning. ) Använder exempelvis en hävstång stödpunkt för att multiplicera den mängd som används, samtidigt vända den riktning som den tillämpas (du trycker ner, är objektet upp. ) Planet, kil, och skruva är beroende av vektorn upplösning av krafter. Ett exempel skulle vara skruven, som använder en spiralformad lutande plan för att omvandla roterande kraft till en linjär kraft.

Funktion

Vad enkla maskiner alla har gemensamt är att de skapar mekanisk fördel. De kan alla användas för att öka produktionen av kraft. Ingen av dessa enheter skapar faktiskt energi, men istället omvandlar den till mer användbara riktningar.

Historia

Tanken med den enkla maskin började med den berömda grekiska filosofen Arkimedes, som upptäckte principen om mekanisk fördel som tillämpas för de spaken, och även studerat skruven och trissan. Heron från Alexandria la senare till kil för att den ultimata listan över sex. Under renässansen, det plan spaken, var skruv, remskiva, och hjul och axel studeras. Det var Galileo som lagt kilen tillbaka till listan för att bilda Simple Six.

Överväganden

Det finns en väsentlig tvist om huruvida Simple Sex maskiner är även sex i första hand, bortsett från avsaknaden av införandet av hydrauliska enheter. Till exempel, vissa forskare hävdar att kilen är endast ett rörligt lutande plan.

    Previous:nothing
    Next:olika typer av loppor
    
    Copyright © 2011 give2all.org