välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

där i havet gör manater levande?

Postad av : Jonathan Nyberg

Den manatee är ett däggdjur som lever i vattnet hela dess liv. Det finns fyra huvudsakliga arter av sjökor, ett djur som är relaterat till elefanten. Manatees finns i vattnen utanför södra USA och i Sydamerika, med en annan art som lever i Afrika. Här är några fakta om var manater bor och några av deras migration vanor

Du behöver:.
Flera inches av typ-av-blöt snö (mer=bättre)
. Vidder där snön har fallit (mer=bättre).
Människor (mer=bättre).

Typer

De vanligaste arterna av manatee är den västindiska manatee, ett djur som kan väga över 2. 000 kg. Manatees har stora kroppar som slutar med en platt paddlelike svans. De har två simfötter, och deras huvud och ansikte är skrynkliga, med polisonger sticker ut från trynet. Den västafrikanska manatee är en annan art av manatee, liksom i Amazonas manatee, en mindre släkting till de andra två. Alla sjökor är växtätare, konsumerar stora mängder vattenväxter varje dag.

Överväganden

West Indian manater kan placeras i grunda, långsamma floder. De bor också i havet på platser som vikar och flodmynningar, där floder möts det salta vattnet. Kustregioner med saltvatten som står kan också innehålla manater. Amazonas manatee föredrar mest färskt vatten, som lever i många flodsystem som är associerade med Amazonfloden.

Effekter

Intervallet för West Indian manatee beror på temperaturen på vattnet. Manatees behöver varmt vatten för att överleva, eftersom de inte är anpassade för att klara kylan. Den västindiska manatee kommer att variera så långt norrut som Virginia på sommaren, med en och annan fet person avancera längre norrut. Denna art lever också så långt västerut som Texas, i Mexikanska golfen, i det varma månaderna. De flyttar tillbaka till söder på vintern, med de flesta av dem likvidation, i havet utanför Florida. De andra manatee arterna är i varmt vatten året runt och inte behöver flytta.

Geografi

De västafrikanska manatee är den minst studerade av manater, och många av dess vanor förblir ett mysterium. De är till sin natur liknar den västindiska manater, och kan hittas längs kusten i Västafrika. De bebor också några av de flodsystem i dessa länder, med länder som Guinea, Sierra Leone, Liberia och Nigeria har manatee populationer. Ibland kan dessa manater blivit strandsatta i floder och sjöar under torrperioden, avskuren från havet av en bristande framkomlig flodavsnitt.

Expert Insight

Manatees har en instinkt som varnar dem när kylan är på sätt, och de börjar se för varmare hav och vattnen floden. Många finns nära naturliga källor som Blue Springs på Floridas östkust. Om havet blir för kallt, kommer sjökor ta sig upp dessa varma källor. Manatees också kommer att samla där kraftverk längs kusten påverka vattentemperaturen med det varmare vattnet som kommer ut av dessa strukturer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org