välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om regnskog växter

Postad av : Jan-Olof Stoor

En mångfald av olika växtarter växer i luftfuktigheten i de tempererade och tropiska regnskogar i världen. Det regnskogens trädkronor har tre lager. Allra högst är den framväxande skikt, enligt vilken är krontakstäcket skikt, och skiktet lagret ligger över skogen golvet. Alla lager värd många arter av växter, djur, fåglar, fjärilar och träd i deras livsmiljöer

Typer

Rainforest växter gillar. bengal Bamboo kan hittas i den sydostasiatiska regnskogen. Bambusa tulda växer i klungor i regnskogen med måttliga temperaturer på mellan 40 och 100 grader C.
Bougainvillea trivs i den lummiga livsmiljö i Amazonas regnskog i full sol eller halvskugga, utrullning dess rankor att nå nästa gren, dess vinstockar klättring mot trädkronorna i sin strävan efter mer ljus. Som fick 80 inches regn per år, /> Amazonas regnskog genomsnitt låga temperaturer på 68 och toppar på 90 grader C.

Pitcher växt, Nepenthes rafflesiana, som finns i Sydostasien, är en köttätande växtarter utvinna sin näring från insekter och små djur att falla offer för sin djupa kruka fällan.

Fördelar

Läkemedel regnskog växter i skogen inkluderar Kurare, en lång, giftiga vinstockar laddad med alkaloider, som används som muskelavslappnande och att tippa förgifta pilar. Utnyttjas i Sydamerika i små doser, är curare ett botemedel mot blåmärken, svullnader och njursten
Clavilla växer i regnskogen. Ett naturläkemedel som används för att döda virus, parasiter och svampar. Proteiner, flavonoider, alkaloider och steroider är aktiva föreningar finns i denna perenn ört. Rainforest växter som används som nyttig läkemedel rättsmedel har upptäckts även om många fler outnyttjade resurser kvar.

Geografi

Två tredjedelar av världens växtarter trivs i den tropiska regnskogen och många växter finns fortfarande att upptäcka i detta väldiga område outnyttjad världens resurser. Tempererade regnskogen orkidéer växer i överflöd i jorden på marken och högt i träden i den tropiska regnskogen som epifyter (växter får fukt från regn och fukt) och som en icke-parasiterande arter.

Effekter

Loggning och avverkningen har förstört hälften av världens regnskogar, tar med sig livsmiljön för växter, fåglar och djur. Forntida tillväxt träd huggs ned för att göra engångspappersprodukter som kan göras med återvunnet material. Föroreningar från atmosfären som koldioxid inte längre kommer att omvandlas genom fotosyntesen syre som många träd en gång finns i regnskogen, men kommer att hänga som en smutsig dimma vid horisonten. Ett moget träd kan absorbera u00A3 48. koldioxid per år.

Storlek

Rainforest växter växer enormt i jämförelse med våra ödmjuk krukväxter, och finns i alla regnbågens färger. Träd hundratals meter höga med stora baser och raka stammar locka olaglig avverkning, speciellt Mahogany trädet, som är värda tusentals dollar på marknaden för att göra fina möbler och skåp. Även om bara en eller två mahognyträd kan tas på en gång, infödda har svårt att motstå lockelsen av tusentals dollar för ett träd när de tjänar i genomsnitt ynka dollar om dagen lön.

    Previous:nothing
    Next:vad är safflorolja?
    
    Copyright © 2011 give2all.org