välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fördelarna med geotermisk energi

Postad av : Jonathan Nyberg

Geotermisk energi selar elektricitet med hjälp av värme från jordskorpan. Fördelarna med geotermisk energi är många, och det finns relativt få nackdelar. Även om dess användning är begränsad, många organisationer och regeringar se det som ett logiskt alternativ till traditionella kraftkällor

Historia

Fördelarna med geotermisk energi var först föreställde sig under slutet av artonhundratalet. Italienska Prince Piero Ginori Conti etablerade den första geotermiska generatorn i Larderello, en torr ånga fält. Den 4 juli, 1904, var en generator aktiveras och forskare att snabbt förstod fördelarna av geotermisk energi. Konstaterande att anläggningar för geotermisk energi var generera kraft naturligt och potentiellt under lång tid, regeringar och företag investerat i alternativ energikälla. Under årens lopp har USA, Filippinerna och Island utvecklade stora geotermiska kraftverk.

Potentiella

Enligt World Energy Council, genererar världen mindre än 1 procent av sin makt behov från geotermisk energi. Filippinerna och Island, men har utvecklat expansiva system för att förse dem med nästan 20 procent av nationens behov. När kraftverket är byggt det är självbärande, som löper från den makt som det genererar och har potential att arbeta 24 timmar per dag, producera samma mängd kraft på obestämd tid. De kraftverk använder de naturligt förekommande värme som har lagrats i jordskorpan under miljontals år.

Fördelar

En av de största fördelarna med geotermisk energi är det faktum att det inte finns någon förorening skapas. Med tillsats av intresse av att begränsa koldioxidutsläppen, geotermiska kraftverk erbjuda en fungerande lösning. Enligt den amerikanska Oceanic and Atmospheric Administration, fossila bränslen och kärnkraftverk producerar över 27 miljoner ton koldioxid per år globalt. Jordvärme ger ingen väsentlig Utöver denna siffra, eftersom gaser frigörs från jordskorpan fångas upp och bearbetas som en del av anläggningens funktion.

Funktioner

Sedan geotermisk energi är känd som en grön energikälla av Förenta nationerna har många länder utfärdat skattelättnader och subventioner till företag som bygger geotermiska kraftverk. I ett försök att kompensera koldioxidutsläpp och investera i energioberoende, dessa regeringar verka för att skapa fler geotermiska kraftverk. De flesta av dessa länder även att försöka hålla markpriserna i det ideala områden låg.
Dessutom geotermiska kraftverk på grund av sin tunga design, tenderar att pågå mycket längre än olja eller kol växter. Många växter som byggdes i början av nittonhundratalet fortfarande fungerar effektivt idag.

Betydelse

En av fördelarna som gör jordvärme en effektiv energikälla är att den använder inget bränsle för att generera elektricitet. Processen använder kallt vatten att det pumpar i marken. Vattnet är då super-värms med insidan av jorden. När vattnet återvänder till ytan, selar den geotermiska kraftverk värmen och omvandlar den till el. Eftersom vatten är det enda som används, kostnaden för anläggningen är i drift är begränsad till dag till dag arbets-eller materialkostnader. Detta gör geotermisk energi bränslesnåla och ett prisvärt alternativ jämfört med andra strömkällor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org