välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelar och nackdelar med alternativa bränslen

Postad av : Camilla Näslund

Det finns en debatt rasar över produktion och användning av alternativa bränslen med forskare och aktiva argumenterar på båda sidor. Det är viktigt i vårt moderna samhälle att förstå fördelarna samt nackdelarna med att använda alternativa bränslen för att driva vårt sätt att leva

Du behöver:. .
Klocka med ett ansikte och två händer
Tandpetare eller liten pinne.

Etanol

Etanol är en spannmålsbaserad alkohol som har använts för att komplettera petroleumproduktion sedan 1970-talet. Etanol är ett flytande kolväte, liknande bensin, och därför anses en enkel ersättning för bensin. Fördelen med etanol är att den är förnybar, det är inhemskt producerade, och det är renare än olja. Eftersom etanol kommer från kärnor, och korn är riklig i USA, är argumentet att överskottet majs bör omvandlas till etanol för att hjälpa avvänja USA off importerad olja. Nackdelen för etanol, är dock att det är mycket dyrt jämfört med bensin, som kostar 3 gånger så mycket att producera en liter etanol än det gör att producera bensin. Dessutom nuvarande jordbruksmetoder är starkt beroende av petroleum-baserade gödsling, vilket underskred värdet av etanol som ett energialternativ.

Vätgas

Väte är det vanligaste grundämnet i universum, det är det som gör stjärnor brinna och det finns i alla livsformer. Vätgasdrivna bränsleceller bilar har varit tippad som nästa steg i motor-och transportteknik. Fördelen med väte är att det är relativt gott om på jorden, med tanke på 70% av jordens yta är täckt av vatten. Vätgas bär mycket energi i sin grundämne och då införs för syre och värme eller en elektrisk gnista, skapar värme-och vatten. Det finns ingen kolbaserade utsläpp i samband med väte cell användning och det enda biprodukt är rent vatten. Nackdelen med vätgas som alternativt bränsle är att det är svårt att producera. Till exempel, i syfte att utvinna vätgas ur vatten måste vattnet renas och sedan en stark elektrisk ström leds genom vattnet, och gasen måste samlas in och lagras i ett icke-ledande, sluten behållare för att förhindra oavsiktlig explosioner .

Biodiesel

Bio-diesel är ett livsmedel eller vegetabiliska diesel liknar etanol, men kräver mindre bearbetning än etanol. Bio-diesel tenderar att bränna renare än olja, och är ganska tillgängliga med hänsyn till mängden mat och växtmaterial finns i det moderna samhället. Fördelen med biodiesel är att den kräver minimal omvandling av befintliga dieselteknologi att genomföra. Detta innebär att alla dieseldrivna fordon kan köras på biodiesel utan särskild utrustning. En annan fördel med bio-diesel är den uppsjö av möjliga källor, vissa privatpersoner har konverterat använt stekolja i bio-diesel för att driva sina fordon, till exempel. Nackdelen med biodiesel liknar till nackdel för etanol, den nuvarande jordbruksmetoder alltför beroende på petrokemiska gödselmedel för att möjliggöra sann oljeoberoende. Dessutom producerar användningen av icke-livsmedel växtmaterial mindre biodiesel än livsmedel baserade källor, vilket innebär att maten måste omvandlas till bränsle istället för ätit.

Metanol

Metanol är en flytande form av metan, en naturligt förekommande gasformiga kolväten erhållen genom nedbrytning. För närvarande är metan brännas som "avfall" gas vid plattformar oljeborrning, kol gruv, mark fyllningar och reningsverk.
Fördelen är metan och dess derivat metanol, är att det är ytterst riklig; borrning efter olja, kolbrytning och nedbrytning av organiskt material alla producerar metan redan. Som ett kolväte som liknar propan och petroleum, är metan en mycket kraftfull, explosiv gas som lätt kan ta över platsen för petroleum utan tydlig nedgång i makt eller större verktygsutrustning av befintlig teknik. Nackdelarna med metanol är den process genom vilken metan omvandlas till en vätska vid normal temperatur, genom att blanda metan med naturgas och bensin, är metan omvandlas till metanol. Men behovet av bensin inte avvänja helt USA av olje-, så dess "alternativa" status kan ifrågasättas. Dessutom till processen fånga, lagra och omvandla metan är oöverkomligt dyra jämfört med bensin.

Elektricitet

Elfordon användning banker av uppladdningsbara batterier för att driva sina system och flytta bilen längs USA: s vägar. Vanligtvis elbilar är inkopplade när de inte används så att ladda batterierna för nästa körning. Fördelen med el är att den producerar inga avfallsprodukter vid användning, Elbilar har ingen svans rör som avger någon form av gas eller avfall som kan skada atmosfären. Dessutom produceras el inom landet och kan inte importeras med varje möjlig vinst, vilket gör USA oberoende av importerad olja. Det finns många nackdelar med elbilar, dock. För det första är utbudet av elbilar starkt begränsad, vanligen 200 eller så miles är den högsta räckvidden för en elbil i dag. Även bilarna behöver laddas, vilket kan vara en relativt långsam process som gör långväga resor opraktiskt. Slutligen kommer eftersom majoriteten av el int va USA från kol, ett fossilt bränsle, skulle den ökade efterfrågan på miljontals elfordon naturligtvis öka efterfrågan på elnätet och därmed öka efterfrågan på kol-baserade rökgaser skulle uppväga eventuella fördelar av elbilar.

    Previous:nothing
    Next:Orsaker och effekter av luftföroreningar
    
    Copyright © 2011 give2all.org