välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

goda effekter av den globala uppvärmningen

Postad av : Annika Hultén

De effekter (eller teoretiserade effekter) av den globala uppvärmningen kan kännas skrämmande. Ökad frekvens och intensitet av extrema väderförhållanden som översvämningar, torka, orkaner, värmeböljor och skogsbränder förväntas. Stigande havsnivåer som följer med smältande glaciärer, polarisar och permafrost kan hota miljontals kustnära invånare. Förekomsten av sjukdomar som malaria väntas också öka. Det finns de dock att projektet några positiva effekter som kan hänföras till den globala uppvärmningen.

Du behöver:
klocka med ett ansikte och två händer
. Tandpetare eller liten pinne.

varmare vintrar

Varje år tiotusentals människor dör av exponering för kyla. Varmare globala temperaturer innebär mildare vintertemperaturer och minskas dramatiskt kallt väder dödsfall. Varmare vinter temperaturer kan också översätta till lägre uppvärmningskostnader under vinterhalvåret, samt färre stora evenemang snö. Människor kan venture utomhus mer på vintern, vilket kommer att minska längden och svårighetsgraden av förkylning och influensa säsong (då tusentals dör årligen).

Ökad produktivitet

Växter är de primära konsumenterna av koldioxid. Så följer att mer koldioxid i luften har potential att öka primärproduktionen, vilket innebär mer mat kan odlas, och det kommer att bli större framgång inom skogsindustrin. Denna effekt kommer att förstärkas ännu mer av varmare temperaturer, som kan leda till längre växtsäsonger och färre (och snabbare) frosten.

Fler farleder

farleder som för närvarande är svåra att navigera eller är helt oframkomliga blir mer öppen. Detta kan leda till ökad trafik mellan Nordamerika, Europa och Asien.

Art Skiftar

Beroende på aktuell livsmiljö begränsningar, det finns arter som kommer att frodas om den globala uppvärmningen fortsätter. Arter vars sortiment var avgränsas i norr av stränga vintern temperaturer kommer att börja flytta norrut.

Tidvattenenergi

Ökade havsnivåer kan öka energin inom havets tidvatten, liksom utbudet av dessa tidvatten. Det är möjligt att utnyttja denna överdrivna tidvattenenergi kommer att bli en populär form av förnybar energi.

Nya Estuarier

Ökade havsnivåer på grund av den globala uppvärmningen är smältande isarna kommer att skapa nya flodmynningar, som är mycket produktiva ekosystem, längs kusten. Dessutom kommer nuvarande flodmynningar bli djupare och mer farbara, vilket kan gynna den lokala ekonomin.

Nutrient Berikad Jord

fler översvämningar, som förutspås som en följd av den globala uppvärmningen kan leda till nedfallet av flera näringsämnen i fördrivna jordar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org