välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelar och nackdelar geotermisk energi

Postad av : Jeanette Morales

Geotermisk energi skapar el från överhettad områden under jordens yta. Det finns många fördelar med att använda geotermisk energi har dock enkel ekonomi och brist på lämpliga platser begränsat sin expansion som ett hållbart alternativ för alternativ energi. Men många regeringar och företag att fokusera på de positiva effekterna av geotermisk energi och förnyade verka för uppförande av kraftverk

Du behöver:.
Klocka med ett ansikte och två händer
. Tandpetare eller liten pinne.

Historia

Fördelar och nackdelar med geotermisk energi var först insåg i slutet av 1800-talet. Efter år av forskning, var den första geotermiska generatorn byggd 1904. Den 4 juli, italienska Prince Piero Ginori Conti aktiveras maskinen på torr ånga fältet i Larderello. Forskare som arbetar vid den tidpunkt konstaterat att strömmen var både effektiv och hållbar. Men insåg de att de utmaningar jordvärme hade skulle hålla tekniken i ett tidigt staten för år. På grund av dessa fördelar och trots nackdelarna, gjorde många länder, inklusive USA, insatser för att bygga geotermiska energikraftverk.

Fördelar

En av de bästa fördelarna med geotermisk energi är bristen på skapade föroreningar. Regeringar och företag kom fram till att det fanns ett intresse av att minska koldioxidutsläppen på global nivå. Den amerikanska Oceanic and Atmospheric Administration rapporterar att människor producerar mer än 27 miljarder ton koldioxid släpps varje år. Eftersom geotermisk energi inte bidra till denna förorening, har många organisationer kämpat för dess genomförande.

Dessutom använder geotermisk energi inte bränsle för att producera el. Kallt vatten pumpas ner i marken och överhettad. När vattnet stiger upp till ytan, är värmen samlas in och omvandlas till el. Detta innebär att kostnaderna för att driva en av dessa kraftverk är begränsad till dag till dag verksamhet och arbetskraft. Inget bränsle betyder ingen förorening.

Geografi

En nackdel med jordvärme är att den har en begränsad kapacitet. Det finns bara så många platser som kan användas för att producera geotermisk energi. För ett kraftverk plats som skall utnyttjas, måste den innehålla en naturlig värmeproducerande funktionen. Områden med vulkanisk aktivitet kan användas, finns det dock risk för ett utbrott. Detta gör gejsrar, platser där hetvatten upp till ytan, det perfekta valet för ett kraftverk. Utmaningen med detta är att det finns en begränsad mängd webbplatser med sådana aktiva gejsrar.

Överväganden

Världen genererar mindre än 1 procent av sin energi från geotermisk energi, enligt World Energy Council. De enda länder med betydande system av geotermisk energi är Filippinerna och Island. De får nästan 20 procent av nationens strömförbrukning behov av denna process. En nackdel med systemet är bristen på insatser för geotermisk kraft som ett bärkraftigt alternativ energikälla. De flesta företag inte delta i byggandet av kraftverk på grund av tiden det tar att hitta en lämplig plats.

Funktioner

FN har identifierat geotermisk som en grön energikälla. I ett försök att minska koldioxidutsläppen globalt och gå mot energioberoende, har länderna börjat att bygga fler geotermiska kraftverk trots de utmaningar som finns. Några av dessa länder har även erbjudit skattebefrielse och bidrag till lirka företag att bygga dessa kraftverk.

Fördelen med detta är det faktum att geotermiska kraftverk är självgående, driver själv när den har aktiverats. Väl i drift, de producerar även kraft i 90 procent verkningsgrad, enligt U. S. Department of Energy. De kan verka 24 timmar per dygn.

, på grund av tunga konstruktion, geotermiska kraftverk tenderar att ha en längre livslängd än olja och kol växter. De flesta växter som byggdes under den tidiga delen av 20-talet har fortsatt att verka långt in på 21-talet.

    Previous:nothing
    Next:fördelar och nackdelar om kärnkraft
    
    Copyright © 2011 give2all.org