välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

göra ett kretskort

Postad av : Magnus Ekblad

Circuit Design

Först designar ETSARE en bild kretskort. Detta görs gratis av en hobby att använda ett program som Eagle på CadSoft Online (se Resurser nedan) eller ett program som Microsoft Paint.

Skriv ut

Nästa börjar utskrift. Kretskortet skrivs ut som en spegelbild av styrelsen önskade. Skrivaren är vanligtvis en Bubble Jet-eller bläckstråleskrivare, men laserskrivare används också. Bilden är inställd så högt som möjligt för mörkret och upplösning av bläck lagret för skrivaren. Bilden skalas upp eller ner till rätt bildstorlek. Det papper som används är ofta den "foto grundläggande gloss" finns på butiker för kontorsmaterial eftersom bläcket överföringar väl vid upphettning.

Wafer Styckning

Kretskortet ETSARE sätter på skyddsglasögon. Hon klipper rånet styrelsen att matcha kretskortet. Bär hon handskar så att oljorna på fingrarna inte störa etsning. Med en vanlig wafer styrelse innebär att ETSARE inte bör använda en sax eller snips tenn eftersom styrelsen är sprött och kommer att spricka.

Bered Koppar

ETSARE bereder styrelsens genom skrubbning det lätt med sandpapper ( tillgänglig för rengöring ön mataffären) för att ta bort oxiderade koppar och yta smuts eller olja. Aceton rengör ytan från smuts och olja (om du gjorde råkar röra styrelsen). Styrelsen torkar helt. Att göra denna process utanför och bär en mask säkerställer att ingen giftig metall eller saltsyra inhaleras.

Smält Ink

Maskeringstejp används för att fästa utskriften, med bläck nedåt på koppar sidan av skivan . Ett järn på den högsta inställningen (försiktigt så att inte bränna papper, förstås) järnklubbor på färgen i papperet på ytan av koppar. Bläcket kommer att smälta och hålla sig till både pappers-och ytorna koppar.

Ta bort papper

ETSARE suger pappret i vatten. Peeling på baksidan av pappret låter vatten tränga in i högblank finish och svälla pappret så det smittar av sig med hjälp av tummen. Detta lämnar bläcket på etsade kretskortet.

Etsning

ETSARE, fortfarande bära skyddsglasögon, är också noga med att inte få syra på något (inklusive sig själv). Den ETSARE är noga med att inte andas in syraångor, som kommer att brinna i lungorna på ett sätt som inte ens kommer att märkas för ett par dagar.

Borrning

hälla en lösning gjord halv från 30 procent muriatic syra (termen för saltsyra i järnhandeln) och hälften väteperoxid (3 procent, från apoteket), manipulerar ETSARE styrelser med plast gafflar. Den ETSARE kan även dra ut den att stiga och kontrollera framstegen i upplösning av koppar. Om lösningen inte har använts nyligen, kan koppar kontrolleras genom att titta genom lösningen eftersom lösningen kommer att vara tillräckligt tydlig för att se utvecklingen.

Sista handen

ETSARE rensar bort bläck med mer aceton och skrubbning. Att sätta ett borr i en liten borr press leder ETSARE borrar ett hål som knappt passar tråd av komponenter han skär. Merparten av tiden, är en 0,04 millimeters borrhål mer än tillräckligt för att verket skulle passa in, men han borrar större hål för 0. 80 millimeter skruvar (eller större) som kommer att fästa kretskortet till en monteras inne i ett ärende.

Trade Secrets

När lödning en elektronisk komponent till koppar, håller solderer pjäsen en punkt på ledningen ovanför hålet med ett par metall pincett som hjälper till att avleda värme och skydda komponenten.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger enkla maskiner
    
    Copyright © 2011 give2all.org