välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger enkla maskiner

Postad av : Charlotte Wannberg

De sex enkla maskiner är de grundläggande mekanismerna i fysik. De är kilen, hävstång, remskiva, lutande plan, hjul och skruv. Anordningarna sig själva och sina principer har förstått sedan antiken, och det kan lätt säga att varje maskin på jorden är helt enkelt en kombination av enkla maskiner. Att göra några av dessa maskiner är en enkel sak, eftersom de är närvarande även i de mest grundläggande verktygen. Andra kräver mer församling, men är fortfarande ett relativt enkelt ärende att bygga

Du behöver:.
Pole, kartong, eller kofot.
Träblock eller avlång sten.
Trä-Klyvbettets eller dörrstopp.
Spade.
Wheel.
Pole.
Rep.
Drill.
2 bultar.
2 x 4s.
Fickkniv.
Handsåg.
Handblock Sander.
Slägga.
Cylinder.
Bredare täcker.
Rod och hantera.
Skruvar eller lim.
Vridbara leden.
Roterande handtag.
Stor skruv med skruvhuvudet.
Hylsnyckel.
Ihåligt rör

Samling:. Spaken, kilen, och det lutande planet


1
Hitta en stolpe, kartong, kofot, eller något. liknande, och även en träkloss eller avlång sten. Du har nu en hävstång och en stödpunkt, som vinner du mekanisk fördel i att lyfta objekt.
2.
Hitta eller köpa en trä-klyvyxa. En av de enkla maskinerna är helt enkelt känd som kil. Kilen fungerar genom att konvertera kraft som appliceras på den trubbiga änden i kraft tillämpas längs längden på sin sida. I fråga om en klyvyxan, slog i kilen med en hammare enheter loggar isär.
3.
Hitta en ramp, ta en spade och gör en av smuts, eller helt enkelt hitta en Hill. Ramper och kullar är exempel på den enkla maskinen som kallas det lutande planet. Det lutande planet minskar mängden kraft som behövs för att höja ett objekt genom att utbyta den för sträckan. Med andra ord, färdas du under en längre sträcka för att vinna höjd, men förbrukar mindre energi att göra det, precis som att gå uppför en 60 fots höjd är lättare än att klättra en 60 fots stege.

Bygga ett hjul och Axel


1.
hitta eller köpa ett gammalt hjul och en trästolpe.
2.
Sätt stången i hjulnavet, borra hål i stolpen på båda sidor av navet, och säkra stången med bultar.
3.
Borra ett annat hål till bortre änden av trästolpe. Trä rep igenom detta och knyt en knut tillräckligt stor genom den andra änden för att säkra den.
4.
Såg ena änden av båda 2x4 i en punkt.

5.
Whittle kanaler i toppen av 2x4s som passar i slutet av trästolpe, och sand kanalerna för att minska friktionen.
6.
Använd slägga att driva 2x4s i marken och se till att topparna är nivå, och att de är placerade så att hjulet ligger utanför dem.
7.
Placera trästolpe i kanalerna i toppen av 2x4s. Hjulet ska vara på utsidan, så det lätt kan vridas. Du vet har en lätta hjul och axel vev, där linan konverterar rotationsrörelse till lyftrörelsen

Ett exempel på en remskiva. Repet Winch


1
Tänk på din delar försiktigt. En vinsch är så enkelt som en spole och vev. Men vad du gör dessa delar ifrån och hur du ansluter kan visa sig vara otillräcklig om du tänker att bära tunga bördor på din vinsch. Räkna inte med att kunna rullen på 1000 pounds på en vev fäst med skruvar som bara kan bära 200 pounds.
2.
Välj ut din cylinder och täcker. Tänk på att du kommer att likvidation din rep upp runt cylindern, och därför ytan av din cylinder och bredden på slutet täcker har en direkt inverkan på hur mycket rep du kan spool upp. Det finns inga fasta regler för detta, men en kort, mager cylinder kommer att behöva stora täcker på ändarna för att hantera en massa rep, till exempel.
3.
Bifoga ditt omslag till cylindern. Detta kan göras med tunga lim, bultar, skruvar eller, beroende på hur kraftig behöver du vinschen vara. Detta är nu din spole.
4.
Montera och bifoga ditt vev. Ta en stång som ett påtryckningsmedel. Bifoga en roterande handtag till ena änden, och en fast skiva till den andra. Fäst veven till ena änden av spolen. Oavsett om du använder bultar, skruvar eller lim är återigen en fråga för hur tung last du tänker sätta på vinschen.
5.
Fäst återstående oanvända slutet av spolen din montering punkt för hela vinschen. Detta är basen för vinschen. Den rörliga delar i en korrekt monterad vinsch är i handtaget och basen. Oavsett om du använder bultar, skruvar eller lim är återigen en fråga för hur tung last du tänker sätta på vinschen.

Arkimedesskruv


1.
Hitta en stor skruv som har störst trådar du kan hitta.
2.
Hitta ett rör som är en bra passform för bredden på bulten, och i längden är lite kortare. Spetsen på skruven bör sträcka lite utanför röret, och skruvhuvudet bör vara fullt utanför röret. Du kan behöva skära en slang för att passa med handsåg.
3.
Fast skiftnyckel till skruven att fungera som ett handtag.
4.
Placera
slutet av röret, med sin exponerade skruv spets, under vatten. Vrid skruven med hjälp av skiftnyckel. Skruven använder roterande kraft och lutande plan av skruvens gängor för att höja vatten upp röret och ut genom toppen.

    Previous:nothing
    Next:som uppfann den första teleskopet?
    
    Copyright © 2011 give2all.org