välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

zebra kost

Postad av : Valon Istrefi

Zebror är medlemmar av hästen familjen, och de kan bo i allt från skogar till berg till öppna slätter. De kan leva upp till 40 år i fångenskap, och de är hemma i Afrika. Lära sig mer av matvaror i zebra kan tillåta dig att förstå mer om hur de lever

Funktioner

Zebran är ett växtätande djur, vilket innebär att det endast kommer att äta växter. De är extremt anpassningsbar matare, och fastän deras huvudsakliga föda består av gräs, kommer de äter även mindre växter och blad. De kan äta både mjuka nytt gräs och blommande, tuff gräs.

Överväganden

Till skillnad från andra betande djur som kon och giraffen, zebror har bara en enda mage. De är inte idisslare, vilket innebär att de inte kan spy mat i form av en CUD att tugga den igen. Detta innebär att de får mindre näring ur sin kost och att de behöver för att beta hela dagen. Detta innebär dock att de kan betydligt mer allätare än kor och giraffer när det kommer till vad de äter, eftersom de kan ta bort lättsmält portioner från maten mycket snabbt och utsöndra resten.

Hot

kost av zebra och dess behov av vatten att den konkurrerar med inhemska boskap. På grund av detta, är zebror ofta drivs bort från vattenhål eller skott för att hålla dem borta från knappa resurser som är avsedda för den inhemska besättningar.

Migrations

Eftersom zebror måste äta hela tiden, de måste gå vidare när gräset i ett visst område har spenderats. De kan migrera upp till 700 miles under loppet av 9 månader letar efter mat. Detta kallas för en bete sekvens, och gnuer kommer följa med bakom, äter mjukare gräs att zebror har kortklippt. Eland, impala, elefanter och bufflar också ansluta sig till migreringen för bättre foder.

Typer

finns tre typer av zebror, inklusive Burchell's zebra, den Grévy's zebra och berget zebra. Den Burchell's zebra, som också kallas slätten zebra, bor i gräsmarker, medan Grévy s zebra liv i torrare områden i nordöstra Afrika. Den bergiga zebra lever i bergsområden i södra Afrika. Trots att alla tre typerna är växtätare, äter Grévy zebra långt mer blad än de andra två typerna-så mycket som 30 procent av sin kost kan bestå av blad.

    Previous:nothing
    Next:livscykel Pappa Långben
    
    Copyright © 2011 give2all.org