välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är ormbunkar skiljer sig från blommande växter eller träd?

Postad av : P-O Lennartsson

Ormbunkar är medlemmar i en familj av växter tros av forskare ha varit blomstrande sedan dinosauriernas tid. Fossil ormbunkar indikerar att växterna fanns 345 till 395. 000. 000 år sedan. De trivs i fuktiga förhållanden och återfinns ofta växer i hela skogen våningar. Deras viktigaste egenskap är att de återger från sporer snarare än fröer

inre Vein Struktur

Ormbunkar är lummiga växter som växer i fuktiga områden och kallas "kärlväxter. "Det innebär att de inre ven strukturer som hjälper flödet av vatten och näringsämnen. Skillnad från blommande växter och träd som växer från frö, ormbunkar återge från sporer.

Odlingsförhållanden

Ormbunkar föredrar skyddade områden i skogar och bara växa i fukt-rika förhållanden, såsom skog, bäckar och åar. De kan inte växa i varmt eller torra områden. Fukt är viktigt för reproduktion förekomma.

Sporer

Kopiering kan ske endast om det finns tillräckliga nivåer av fukt i luften. Lummiga grenar på en ormbunke kallas fronds. På undersidan är små klumpar, prickar eller fläckar som ser ut som de har fastnat på ytan. Inne i fläckarna är sporer som växer inuti höljet kallas sporangier.

Reproduktion

Sporer växa till hjärtformade småplantor som kallas gametophytes. Det småplantor har bara hälften det genetiska materialet hos en vuxen ormbunke, men om de faller eller får blåst på en lämpligt fuktig plats, tar befruktning rum och de växer till en vuxen ormbunke.

Blommande växter och träd

Blommande växter och träd reproducera när pollen från en manlig blomma befruktar en hona blomma. Pollen genomförs vanligtvis men luften av vinden, fjärilar, bin eller fåglar. Befruktade celler växer sedan in frön som har potential att växa till vuxen växter om de är odlade i jord med rätt nivåer av fukt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org