välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om frukt som växer på träd

Postad av : Valon Istrefi

Frukt som växer på träd dominera världen i tusental av olika typ och har blivit kommersiellt mycket viktiga. Med en rik historia, har många frukter från träd avverkats i tusentals år. De flesta anses också hälsokost och erbjuder många fördelar, såsom vitaminer och mineraler. Lär dig mer om frukt som växer på träd kanske motivera dig att växa en del själv --- eller åtminstone göra en snabb tur till det lokala snabbköpet.

Äpplen

Äpplet är en av de vanligaste typerna av frukter i världen --- kommande i olika nyanser av rött, gult och grönt. I USA är det ännu staten blomma Michigan. Det finns mer än 2. 500 sorter av äpplen som odlas i USA och mer än 7. 500 över hela världen. Odlas kommersiellt, det finns 100 olika typer av äpplen i USA. Den Crabapple är den enda typ av äpple som är hemma i den nordamerikanska kontinenten.

Äpplen är ungefär 80 kalorier och fett gratis, liksom kolesterol och natrium gratis. De har 5 gram fibrer. Arkeologer har bevis som säger att äpplen har äts av människor sedan år 6500 f. Kr. .

Peaches

En annan frukt ofta växer på träd är persika. Persika härstammar från Kina, där det finns belägg för att den odlats sedan 1000 f Kr. Den har integrerat sig i den kinesiska historien och symboliserar enighet och odödlighet i den kinesiska kulturen. Kinesiska brudar bär även persikoträd i blom under bröllop. Peaches hamnade i Sydamerika förts dit av den spanska. Senare plockade den franska dem till Louisiana, där de spridda över den nordamerikanska kontinenten.

Peaches har vitaminerna A, B och C och som innehåller 37 kalorier. Peach juice finns också i olika typer av kosmetika på grund av dess förmåga att återfukta.

Plommon

plommon är en mjuk, liten frukt som växer på träd. Träden är hemma i flera kontinenter, inklusive Asien, Amerika och Europa. Det finns mer än 200 typer av plommon över hela världen --- Alla varierar i storlek, färg och smak.

Plommon tenderar att ge upphov till hög kolhydrater, men är mycket låga i fett och kcal. De innehåller vitamin A, magnesium, kalium, kalcium, samt vitamin C. okänt för det flesta människor, hjälper huden på ett plommon att stimulera tarmrörelserna.

    Previous:nothing
    Next:Hur väderstationer arbete?
    
    Copyright © 2011 give2all.org