välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om norra fjärilar carolina monark

Postad av : Charlotte Wannberg

Monarken fjäril fångar fantasin på grund av dess skönhet och dess intressanta vanor migration. Monarker flyttar till Mexico och vissa platser längs Kaliforniens kust i slutet av hösten, då återvända till sina hemort följande vår. Monarker är en del av Nymphalidae familjen eller pensel på foten fjärilar. Monarchs är stora fjärilar och nådde ca 4 inches i storlek

Life Cycle

monarker har fyra stadier i sin livscykel: ägg, larv (larv), puppa (puppa) och vuxna. Larver kläcks ur ägget sedan gå igenom fem instars eller steg innan pupating. Efter pupating tar det ca 10 dagar innan en vuxen fjäril framträder.

Värdväxter

Monarch fjärilar är specifik när det gäller värdväxter. Dessa växter ger larver mat för unga larver. Den vuxna kvinnliga monarker söka upp och lägga ägg på värdväxter, och livscykel startar för en ny generation av monarker. Milkweed (Asclepias) är värdväxt för monarken fjärilar. I North Carolina, att de arter av milkweed är vanligast är träsk milkweed, fjäril ogräs och vitt milkweed.

Nectar Växter

Nectar växter är födokällor för en mängd olika fjärilsarter, däribland monarken. Native nektar källor och tider blommar i North Carolina omfatta Carolina flox (Phlox carolina), som blommar mellan maj och juli, indisk hampa /dogban (Apocynum cannabinum), som blommar mellan maj och juli, lila rudbeckia (Echinacea purpurea), blommar som mellan Juni och augusti, jewelweed (Impatiens capensis), som blommar från juni till frost, flammande stjärna (Liatris spicata), som blommar mellan juli och september, och Ironweed (Vernonia noveboracensis), som blommar mellan juli och September. Alla sorter av milkweed fungera som både nektar källor för vuxna monarker och larver mat för monarken fjärilslarver.

Läge

Monarch fjärilar är omfattande i North Carolina under sommarmånaderna men är frånvarande under de månader efter det att fjärilen har flyttat till övervintring i Mexiko eller Kalifornien. Monarker har hittats i samtliga län i North Carolina.

Migration

Under hösten kommer monarker migrera från North Carolina i en sydvästlig riktning. Under denna vandrande tiden kan monarker finns i överflöd eller mycket knappa på olika platser inom staten. På grund av förändrade migrationsmönster av fjäril, är monarker oftast inte ses inom staten förrän i augusti och är gemensamma mellan augusti och oktober. De flesta monarker noteras inom staten under september och oktober flyttar söderut. Monarker i den östra delen av USA migrera till Transvolcanic bergen i Mexiko. Det finns mellan 11 och 14 kända platser i Transvolcanic bergen där monarker övervintra.

Habitat

monarker kan finnas i berg åsar, ängar, trädgårdar, kuster och varv. När de inte flyttar kommer monarker finns överallt milkweed anläggningar är tillgängliga.

Bevarande

Medan monarken fjäril är en vanlig fjäril, i North Carolina är det vanligtvis bara ses under sensommaren och tidig höst. Som mänskliga expansionen fortsätter, är livsmiljöer som normalt stöder monarken fjärilar förstöras. Nya vägar, jordbrukets expansion, utveckling mark för bostäder och företag bidrar alla till förstörelse av livsmiljöer och behovet av att bevara praxis.

    
    Copyright © 2011 give2all.org