välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför är pappersservetter dåligt för miljön?

Postad av : Jeanette Morales

Nästa gång du vill rensa någonting --- dina glasögon, laptop skärm eller ansiktet --- tänka två gånger innan vi når en fin vit pappersservett och överväga att använda en tvättlapp, duk servett eller mikrofiberduk istället. Ganska många av pappersservetter finns på marknaden idag är miljövänliga för många viktiga anledningar

nyfiberpappersmassa

Medan returpapper har många tillämpningar idag, har det fått inte bred acceptans som ett grundmaterial för servetter. Återvunnet papper kan vara hårdare än papper tillverkat av nyfiberpappersmassa --- som köps direkt från levande träd --- och jämnhet i den färdiga produkten är det viktigt att servett konsumenter och därmed producenter. Det nationella Resources Defense Council (NRDC) säger att många av landets mest ekologiskt värdefulla skogar har utsatts för risker tack vare de stora mängder nyfiberpappersmassa att dessa skogar kan ge.

Klor Använd

pappersmassa som förädlas till papper är inte naturligt vit. Servett papper blir ren och vit eftersom det är behandlat med lut, som innehåller klor, under papperstillverkningen. Environmental Protection Agency (EPA) att klor kan påverka den reproduktiva och andningssystemet. Dessutom, när klor blandas med andra ämnen används också i papperstillverkning, kallade skadliga föreningar klororganiska ämnen kan bildas, som är kända för att vara cancerframkallande och som också kan orsaka reproduktiva, utvecklingsmässiga och immunsystemet skador i både fisk och människa.

andra ingångar

Förutom pappersindustrins användning av klor och ny massa, säger EPA att industrin är landets största förbrukare av bearbetade vatten och den tredje största förbrukare av energi bakom metall-och kemisk industri. En massafabrik, till exempel, kräver 4. 000 till 12. 000 liter vatten och 14. 000. 000 till 20. 000. 000 British Thermal Units (BTU) av energi att bearbeta varje ton pappersmassa.

Industriutsläpp

Pappersindustrin är en större generator av luft-och vattenföroreningar. Industrin är den tredje största industriella källa till global uppvärmning gaser på planeten idag, säger EPA. De flesta av dessa gaser släpps ut under massa bearbetning. Dessutom förbrukar transport av pappersservetter och andra färdiga produkter till konsumenter vanligtvis en hel del bränsle, eftersom pappers-och massabruk oftast ligger långt från större befolkningscentra.

Utmanande omhändertagande

Slutligen, bortskaffande och återvinning av papper servetter och andra typer av papper kan vara miljömässigt utmanande tack vare den stora mängden papper avfall som genereras. EPA säger att en tredjedel av det avfall som amerikanska hushåll genererar består av blöjor och andra pappersprodukter. Bara hälften av denna uppsats avfall återvinns.

    
    Copyright © 2011 give2all.org