välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

struktur och funktion muskelceller

Postad av : Annika Hultén

Det finns tre olika typer av muskelceller i kroppen: skelett, smidig och hjärt. Dessa klassificeras som antingen frivilligt eller ofrivilligt, beroende på om vi medvetet styra sina rörelser. De är vidare indelade efter utseende, antingen släta eller tvärstrimmig, tvärstrimmig muskelceller sett under ett mikroskop har en randig utseende. Muskelceller är högt specialiserad, var optimalt utformade för att utföra sin funktion. Som sådan finns variation bland muskelceller inom varje kategori.

Struktur

skelettmuskelceller är avlånga och bildar långa fibrer. De har flera kärnor i varje cell, vilket är i motsats till de flesta andra celler i våra kroppar, enligt BMH lingvistik. De innehåller också många mitokondrier som är cellulära organeller som producerar adenosintrifosfat (ATP), kroppens bränsle. Glattmuskelceller är korta, endast innehålla en kärna och inte tvärstrimmig utseende, därav uttrycket "smidig. "Hjärtmuskelceller också tvärstrimmig i utseende om de verkar mindre organiserade i stripes än skelettmuskelceller. Dessa celler får förgrenas och bildar fysiska förbindelser med många omgivande celler.

Funktion

Enligt BMH lingvistik, skelettmuskler cellerna är den vanligaste typen i våra kroppar. Dessa muskelfibrerna fäster våra ben tillåter rörelse i våra leder. Vad bra, vi använder muskler att behålla vår ställning. glattmuskelceller finns foder våra inre organ och blodkärl och ansvarar för att smittas av organ, t. ex. urinblåsan. Glatta muskulaturen anses ofrivilliga. Hjärtmuskelceller vara hjärtat och är ansvariga för att pumpa blod i hela vår kropp. Hjärtmuskeln är i allmänhet betraktas som ofrivillig.

Muskelproteiner

The University of Leeds listor mer än 20 olika typer av proteiner som finns i musklerna. Den integration, utanförskap och mycket var och en presentera kommer att ändra funktion i cellen. De två stora proteiner, aktin och myosin, är närvarande i samtliga tre klasser cell. End-to-end-arrangemang av dessa två proteiner är ansvarig för tvärstrimmiga utseendet på skelett-och hjärt muskelfibrer. Glatt muskulatur, däremot, innehåller bara hälften så mycket myosin finns i tvärstrimmig muskelcellerna.

Minskad

Det är en muskelcell förmåga att ingå avtal, eller förkorta själv, som tillåter rörelse. Alla kontraktion beror på närvaron av aktin och myosin. Enligt universitetet i Leeds, stimulering av aktin och myosin buntar gör att proteinerna kan glida mot varandra, vilket förkortar fibrer. Stimulering kan komma från en nerv signal, eller det kan bero på förekomsten av laddade molekyler eller joner som sänds ut till muskelcellen.

Muscle Metabolism

muskelcell effektivitet är viktigt att minimera både hög värme produktion samt dagliga krav på föda. ATP, kroppens energi enhet, är till stor del förbrukas av muskelceller, ju högre kontraktion ränta, desto mer ATP som krävs för att behålla den. Skelettmuskelceller utföra uppgifter på högre upphandlande pris, med mycket ATP, men anfall av rörelse följs av viloperioder. Hjärtmuskeln är långsammare när det gäller kontraktering men konstant, och så även kräver en hög mängd energi användning. Glatt muskulatur kontrakt i allmänhet mycket långsamt och anses vara den mest effektiva av de tre typerna muskelcellerna, enligt University of Leeds.

    Previous:nothing
    Next:enkelt sätt att göra Flubber
    
    Copyright © 2011 give2all.org