välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur väderstationer arbete?

Postad av : Magnus Ekblad

När du tittar på en väderstation, märker du det måste ha minst ett par olika delar av utrustning för att mäta olika förändringar i atmosfären. Dessa förändringar används, tillsammans med tidigare data, att försöka förutse den kommande vädret. De är mycket vetenskaplig, oavsett om det används av professionella meteorologer eller någon hemma

Funktioner

Det finns ett antal verktyg som finns på flesta väderstationer. De flesta av dem innehåller en termometer för att plocka upp den aktuella temperaturen, en barometer att mäta lufttryck, en hygrometer av fukt och regn en mätare för att avgöra hur mycket regn har fallit under en viss period. Detta är oftast det minsta, även om de flesta också en vindmätare, en anordning som mäter vindhastighet. På grund av all denna utrustning, de är bäst lämpade ganska högt upp och bort från byggnader. Några mer komplicerade enheter har också saker som optiska sensorer för att mäta molntäcke och sensorer för att mäta saker som nivåer markfuktighet.

Överväganden

Om du letar efter att köpa en station hem väder, finns det några saker du behöver tänka på. Enkel installation och trådlös överföring utbud kommer att vara viktiga faktorer-om du inte kan ställa upp, och du kan inte få informationen från ditt hem, blir det svårare att använda. Den grafiska displayen och datorgränssnitt är också viktiga, eftersom du behöver för att faktiskt bearbeta informationen på något sätt.

Funktion

Genom att mäta de variabler som vidtagits av väderstation, kan du få en bild av vad som händer i världen omkring dig, vädermässigt. En ögonblicksbild av dessa mätpunkter inte ger dig mycket, men om du spåra dessa variabler över tiden, måste du något lite mer användbart. Väderprognoser är ett spel med siffror: Om man tittar på mönster som pågår för närvarande, jämfört med mönster i tidigare vädersituationer ger vädret män en vag idé om vad som ska hända i framtiden. Hemma har du resurser som Internet. Viktig väder förbund använder superdatorer som crunch dessa siffror

Storlek

Ett hem väderstation egentligen bara är ett nätverk av en, men en stor förening som NOAA, kommer har tusentals stationer utspridda över hela landet. Denna massiva Nätverket ger ännu mer information för att bygga en statistisk modell för att förutsäga vädret. Så börjar en väderstation hemma innebär att du förmodligen inte kommer att kunna förutsäga en hel del.

Missuppfattningar

Korrekta prognoser om vädret är faktiskt praktiskt taget omöjligt. En förutsägelse som gjorts med hjälp av data från väderstationer är främst en gissning. Det är en gissning baserad på tidigare mönster i vädret, vilket innebär att ett väder mannens förutsägelser på TV bygger mer på de odds som det kommer regn eller inte regn, baserad på andra gånger är det regnade eller inte regnade.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om norra fjärilar carolina monark
    
    Copyright © 2011 give2all.org