välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur tvättbjörn bafflar arbete?

Postad av : Jeanette Morales

Tvättbjörnar är smarta, listiga och till synes hungrig hela dagen, varje dag. Fåglar är ett bra mål för dessa djur och är inte alltid lätt skyddade. Små djur som fåglar i en fågel hus är bra byte för en tvättbjörn. Du kanske tror att en tvättbjörn inte kan klättra upp i ett stål stolpe, men de har visat sig i deras förmåga att göra just det. Av den anledningen kan du behöva få en tvättbjörn baffel

Du behöver:.
Varmt vatten
. Skolan lim.
Karamellfärg.
Borax.
2 skålar.

Definition av en tvättbjörn Baffle

En tvättbjörn baffeln är en anordning som används för att avskräcka tvättbjörn och andra rovdjur från att angripa ditt fågelholk. Fåglar och deras ägg gör stora mål för blivande rovdjur. Apparaten monteras på stången under fågelholk. En gemensam enhet är en smidig, roterande, cylindrisk baffel som passar runt stången och därmed destabiliserande klättring rutt rovdjur. Plåten håller tvättbjörn från att nå fågelholk.

Funktion

En enkel pol gjorda av trä eller metall är inte omöjligt för en tvättbjörn att klättra. Du behöver en extra hinder att tvättbjörn inte kan komma förbi. Plåten ger denna. Baffeln kan arbeta på olika sätt, men ger en återvändsgränd för tvättbjörn och därför en blockad till fågelholk.

Typer av bafflar

En roterande cylinder, som nämnts ovan, kan användas för att destabilisera klättring ytan. På detta sätt tvättbjörn inte kan uppnå ett fast grepp om baffeln. En stor, rund, kan jämna rör också användas som effektivt gör det omöjligt för tvättbjörnen att göra överföringen från pole till baffeln. Andra mönster inkluderar avsmalnande strutar, kallad konisk bafflar, och sluttande diskar. De flesta bafflarna är tillverkade av lackerad metall eller plast för att öka halka på ytan. Även en smord påle kan ibland göra susen.

Fördelar och nackdelar med olika typer

En konisk förbryllar är billigt och lätt att göra och ger ett bra skydd från tvättbjörnar. Det får inte heller länge, och några tvättbjörnar har listat ut ett sätt att komma förbi dessa. En stor tub, eller KAMINRÖR, är hållbara, kan pågå hela året och har en fantastisk skiva av effektivitet. Men det kan rosta, är dyrare att göra och kan vara svåra att montera på en trästolpe. En smord pol är det enklaste och billigaste att montera, men kan vara ganska ful och inte fungerar på trä.

Varning

Att sätta upp en baffel inte garantera 100 procent skydd mot tvättbjörnar. Varje skyddsanordning, särskilt en som görs hemma, måste testas och användas innan du kan avgöra dess effektivitet.

    Previous:nothing
    Next:Hur påverkar ljus färg fotosyntes?
    
    Copyright © 2011 give2all.org