välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om lab-skapade diamanter

Postad av : Valon Istrefi

Diamanter har alltid varit en sten av status och makt, men ofta är de utom räckhåll på grund av deras höga priset. Men dessa dagar, det finns ett alternativ: lab-skapade diamanter. Sammansättningen av ett laboratorium som skapats diamant jämfört med en naturlig diamant är identisk, men är kostnaden potentiellt mycket lägre. Närvarande finns två processer för att göra lab-skapade diamanter för användning i smycken, kosmetika och verktyg

Historia

Sedan 1950-talet har forskare odlade diamanter av grafit producerats enligt temperaturer så höga som 2. 500 grader och trycket 55. 000 gånger större än jordens atmosfär. Dock var stenarna orena och för små för att vara användbara. Under det senaste decenniet upptäckte forskare en kemisk process och en högt tryck, hög temperatur process för att "växa" större och renare diamanter, liknar riktiga diamanter bildas naturligt.

Kemisk process

Den kemiska process som används idag för att göra lab-skapade diamanter kallas kemisk förångningsdeposition. Under processen är diamant frön placeras i en vakuumkammare och upphettas till mer än 1. 800 grader. Under uppvärmning, är en kol gasmoln passerade över fröna, kristalliserande kol på dem, vilket gör att diamant att växa.

HPHT Process

HPHT eller hög temperatur, är processen en förbättrad metod för vad forskarna använde på 1950-talet. Processen kräver mer än 2. 000 graders hetta och 50 gånger mer tryck än jordens atmosfär. Diamanter skapas av högt tryck och höga temperaturer har mer kväve i dem och verkar därför mer bärnstensfärgad. Processen är mycket billigare än kemisk förångningsdeposition processen och därmed de stenar som produceras är billigare än de som framställs genom kemisk förångningsdeposition.

använder

med diamanter som skapas i laboratorier, de är lättillgängliga för ett brett användningsområde. De är för närvarande används i högtalare, kosmetiska hud exfoliants och avancerade skärande verktyg. Naturligtvis är de också används i smycken inställningar och kan kosta lika mycket som natursten. De kan också färgade i rosa, blått, mocka, champagne eller andra nyanser.

Expert Insight

Den är mycket svårt att skilja mellan en lab-skapade diamanter och en äkta diamant. Det är ingen skillnad i den kemiska makeup av en naturlig diamant från ett labb skapat en. I själva verket utan labbtester, skulle gemologists ha svårt att upptäcka vilken sten som var naturligt. En process för att identifiera ett lab-skapade diamant är att kyla den i flytande kväve, brand en laser på det och analysera hur ljuset reflekterar genom stenen. Denna process kan ta flera timmar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org