välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är ekar till?

Postad av : Magnus Ekblad

Ekar är ett vanligt träd med hundratals ansökningar. Ekar producerar ekollon som kan användas i vissa livsmedel och drycker, trä som används i olika typer av bygg-och även i vinifikationen. Chansen finns att du har stött på något av ek någon gång i ditt liv.

Möbler och byggande

Olika arter av ek används ofta i möbler som bord, stolar, skåp, bokhyllor och andra diverse förvaring enheter på grund av dess tilltalande utseende och robust sammansättning. Många hushåll har trägolv av ek och ek virke är ofta produceras i andra byggnadsverk.

Naturmedicin

Vissa ekbark har positiva medicinska egenskaper används för att behandla en rad olika hälsotillstånd. White Oak ofta ingår i krämer eftersom det innehåller kalcium, zink, järn och vitamin B12, enligt Learning Info. Te gjort av bark från vitek också har sagt till stöd i att bota gallsten och njursten samt säger Learning info.

Vinets lagring och förvaring

Vin fat ofta består av ek --- främst vit ek. Vinet åldrar i dessa tunnor medan ek förhöjer dess smak. Korkek är den typ av trä som används för att täta vinflaskor.

    Previous:nothing
    Next:information om boa constrictor
    
    Copyright © 2011 give2all.org