välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om den blå bellied ödla

Postad av : Stefan Svensson

Den blå bellied ödla (Sceloporus occidentalis) är också känd som västra stängslet ödla eller en snabb. Det finns flera olika underarter till denna ödla familjen såsom kusten utbud staketet ödla och nordvästra delarna av stängslet ödla. De blå magar är de vanligaste arterna av ödla i Kalifornien, enligt Friends of Hercules hemsida

Identification

San Diego Natural History Museum och Washington State Department of Natural Resources beskriva manliga blå bellied ödlor som en ljus grå, brun eller svart färg, med mörka bruna eller svarta fläckar på ryggen och svans. Insidan av benen är gula och deras underbellies är gröna eller blå. Färgning av honor, ungar och unga ödlor är murrigt jämfört med levande färgning av hanarna. De vuxna växa till ca 6 inches i längd inklusive svansen. De har grov, taggiga fjäll på ryggen och lemmar.

Habitat

Den blå bellied ödla bor i västra USA. San Diego Natural History Museum hävdar att dessa ödlor kan hittas så långt söderut som Northwestern Baja, Kalifornien och så långt norrut som Oregon, Idaho och Washington. De kan hittas lever i gräsmarker, längs stränder och i skogsområdena, men de kan inte överleva i öknen regionerna.

Life Cycle

Enligt San Diego Natural History Museum, blå bellied ödlor kompis och låg sina ägg på våren. Den digitala Atlas of Idaho tyder på att den kvinnliga blå bellied ödla lägger sina ägg mellan april och juli. Antalet ägg som honan lägger beror på hennes storlek. De små honor får bara lägga tre ägg i en koppling, medan de större honorna kan lägga så många som 17 ägg. När barnet ödlor kläcks i augusti de är drygt 2 inches i längd.

Livsmedelskedjan

Västra staket ödla äter insekter och spindlar. Den ödla är ofta sola på stängselstolpar och andra höga områden där den kan titta på för mat. Dess förkärlek för höga platser gör det en enkel måltid för köttätande ormar, däggdjur och fåglar.

Fördelar för människor

ödlor utgör en viktig fördel för människan, eftersom de kan bidra till att minska förekomsten av borrelia i deras sortiment . Cirka 5 procent av alla fästingar bär borrelia, men sjukdomen dödas i fästingar när fästingar foder på ödlan.

Captivity

Att hålla Exotiska husdjur hemsida visar att blått bellied ödlor behöver ett stort lock tank. De rekommenderar inte att hålla mer än en hane i ett akvarium eftersom dessa ödlor tenderar att vara mycket territoriella. Bark chips, kompost eller mossa kan användas som ett substrat för botten av akvariet. De ödlor behöver också gömställen och klättra. Temperaturen i tanken bör hållas mellan 62 och 68 grader på natten och 77 till 80 F under dagtid. De ödlor behöver också en värmelampa för sola. De kommer att äta levande syrsor, mjölmask och daggmaskar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org