välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om boa constrictor

Postad av : Charlotte Wannberg

Den boa constrictor är en stor och rörlig orm hemma i Syd-och Centralamerika och delar av Karibien. Det finns omkring 10 underarter av boa constrictor och det är stor spridning över hela sitt sortiment. Nominatformen Boa constrictor constrictor är också känd som den röda tailed boa. Denna orm är lätt tämjas och är en populär sällskapsdjur art i USA. I deras naturliga utbredningsområde, är Boas uppmuntras ofta att leva i och kring hemmen för att kontrollera råttstammar

Beskrivning

boaorm kan bli upp till 14 meter lång och väga upp till 60 pounds. Honorna är större än hanarna och det finns några dvärg raser, såsom Boa constrictor imperators befolkningen från Hog Island i Honduras, som sällan överstiger 6 meter i längd. Boas har en tjock, tung kropp med märkbar sidled kompression och en pil-formade huvudet. De flesta underarter är ljusbrun färg med mörkbrun, oregelbundna ränder och rödbrun, oval fläckar kallas sadlar mot svansen. Huvudet har en mörkbrun linje som går från varje öga tillbaka till nacken. Boa constrictor har små sporrar på varje sida eller kloak som faktiskt är rudimentära ben. Är

intervall

boaorm hittades från norra Mexiko ner till Uruguay och Argentina och i hela tropiska Central-och Sydamerika. Det är också närvarande på Trinidad och Tobago, Dominica och St Lucia i Västindien. En naturaliserad befolkning tros vara avel i Florida Everglades.

Habitat

Den här arten är anmärkningsvärt katolsk om sitt val av livsmiljö och lever nästan var som helst där det går att hitta mat och husrum. Det finns populationer som lever i klippiga Sonoraöknen i Mexiko och hela de tropiska regnskogarna i Centralamerika liksom den brasilianska savannen gräsmarker. Boa constrictor kan simma mycket väl men tenderar att undvika vatten i naturen.

Behavior

Boa constrictor är solitära och nattliga. Yngre ormar tenderar att vara mer trädlevande medan stora vuxna lever främst på marken. Vilda ormar livnär sig på reptiler, fåglar och däggdjur och kan spåra sitt byte med värme-upptäcka fjällen på huvudet. Prey är tog med munnen och sedan klämde med kroppen tills dess dör av kvävning. Det är då sväljas hela. Boas har observerats jakt fladdermöss genom att hänga ner från en trädgren och fånga dem i mitten av flygningen. Boa constrictor träffas bara att para sig och honorna föder omkring 25 levande ungar som är ca 20 inches lång. Under kalla eller torra perioder boa constrictor ange ett vilande tillstånd som kan pågå i flera veckor.

Fångenskapen

Med de rätta förutsättningarna boa constrictor göra bra husdjur och är säkra att hantera även när vuxna. Små ormar ska förvaras i en 20-gallon terrariet eller container. Större ormar behöver större tankar och en vuxen hona kommer att kräva minst 12 kvadratmeter golvyta. Tidning gör ett bra och lätt utbytbara substrat. Boas kräver en värme gradient inom deras terrariet så att de kan reglera sin egen kroppstemperatur. Detta sker bäst med en värmelampa i ena änden av tanken. Boas trivs i temperaturer mellan 80 och 85 F. Även om de sällan sitta i vatten en stor behållare med färskt vatten bör finnas till hands. Små Boas äter nyligen dödad möss och unga råttor medan stora vuxna tar kaniner och höns. En lämplig storlek mat post en vecka räcker. Många boor blir vilande och inte foder under vintern.

    Previous:nothing
    Next:information om den blå bellied ödla
    
    Copyright © 2011 give2all.org