välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fri vetenskap rättvis projektidéer för 7th väghyvlar

Postad av : Stefan Svensson

sjunde klassare ofta har svårt att sitta stilla och fokusera för lång tid, vilket kan innebära problem i klassrummet miljöer. Ett sätt att hjälpa mitt elever lära sig är att engagera dem i vetenskapsmässa projekt. Rätt projekt att tillåta elever att få praktisk erfarenhet och lära sig viktiga begrepp, samtidigt som det ger dem att lämna sina platser och umgås med klasskamrater.

Gör en termometer

Skapa en hemmagjord termometer kan hjälpa eleverna att förstå hur riktiga arbetet. I en vanlig termometer, tvingar värma vätskan att expandera, medan den smala röret med vätska endast gör det möjligt att gå upp. Eleverna behöver en plast 1-liters läsk flaska, en klar sugrör, lera, tvättsprit och karamellfärg. Fyll flaskan till hälften med tvättsprit och tillsätt lite karamellfärg. Skjut halm ungefär halvvägs in i tvättsprit och säkra halmen genom att försegla mynningen av flaskan med lera. Lägg flaskan i varma och kalla ställen för att se hur de rörelser tvättsprit. När de utsätts för värme, bör de färgade alkohol flytta upp halm som i en riktig termometer, när de kyls skall alkoholhalten flytta ner halmen

Gör en Rainbow

Kromatografi är en metod för att separera och analysera blandningar av. kemikalier. Studenter kan använda kromatografi att studera färgerna i vanliga markörer. En bläck markör kan se ut som det är en färg, men tillverkarna måste kombinera flera bläck färger för att skapa den ultimata färgen för varje markör. Material som behövs för detta projekt är kaffefilter, permanent markörer för flera färger och vinäger. Klipp kaffefilter i små strimlor. Lägg en prick i färg ca u00BD tum från botten av varje band, använda en annan färg för varje band. Doppa spetsen på pappret närmast varje punkt i en liten pool av vinäger. Som ättika färdas upp band, kommer det att dra alla färger som finns i de viktigaste färg upp filtret i en lång regnbåge.

Gör en krater

Detta projekt visar hur höjd påverkar den hastighet med vilken en meteor faller och hur denna hastighet påverkar storleken på kratern den gör. Detta projekt kräver stora plast baljor och gips. Om gips inte är tillgänglig, gör en tjock slam med lera och vatten. Fyll baljor halvvägs med våta gips eller lera slam. Instruera eleverna att släppa bollar av våt gips eller lera i baljor från olika höjder. Eleverna kan diskutera vilka kratrar är de största och varför. De bör se till att meteorerna reser från ett större avstånd rör sig med en högre hastighet och göra större kratrar.

    Previous:nothing
    Next:pärla sten jakt i USA
    
    Copyright © 2011 give2all.org