välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är funktionerna för objektiv?

Postad av : P-O Lennartsson

Syftet linserna är den primära linser i mikroskop. Andra linser hjälper belysning eller ytterligare böter fokus, men det är objektiv som ger majoriteten av bildförbättring. Enligt professor John Rodenburg vid universitetet i Sheffield, är i objektivet normalt anses vara den viktigaste lins i någon mikroskopisk utrustning.

Vad är Objektivdiameter?

i objektivet i ett mikroskop är linsen som är närmast den förlaga som förstoras. Även om det finns många linser i mikroskop, som alla utför en annan typ av funktion är det objektiv som bidrar mest till att förbättra detaljerna i provet. De flesta mikroskop har tre eller fyra objektiv. Varje objektiv ger olika grad av förstoring. Den längsta objektiv besitter den största förstoringen. Eftersom objektivet är närmast exemplaret är det längst bort från ögat på den observatör och ger den största förstoringen.

Objektivdiameter Typer

i objektivet styrkor finns i de flesta mikroskop är 4x, 10x, 40x och 100x. För att beräkna den verkliga förstoringen som varje typ av objektiv, helt enkelt multiplicera antalet före x med tio. Alltså en 4x lins visar faktiskt ett föremål på 40 gånger sin naturliga storlek. 10x-objektiv visar ett motiv på 100 gånger, en 40x på 400 gånger, och en 100x vid 1. 000 gångers förstoring.

Så här fungerar det

förstoringen potential objektivet bestäms av förhållandet mellan dess avstånd från både utformning och innehåll i bildplanet. Bildplanet är där vi faktiskt observerar den förstorade bilden. För de flesta vanliga mikroskop bildplanet är i ögat bitar genom vilket du ser ut. Mer sofistikerade mikroskopisk utrustning kan också innehålla en projektor som kastar bilden på en separat yta. Här är det fokus som bilden projiceras som utgör bildplanet, snarare än ögat bitar.

    Previous:nothing
    Next:byggande av termoelement
    
    Copyright © 2011 give2all.org