välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av gruvdrift för guld

Postad av : Camilla Näslund

Lockelsen av guld lockar människor som nattfjärilar till en låga. Den California Gold Rush drog tusentals gruvarbetare från hela världen. Dessa härdiga individer och de som följde dem fram sinnrika metoder att bryta den dyrbara metallen.

Nu modern gruvteknik används för att nå guldfyndigheterna någonsin djupare i jorden. Enorma mängder sten borras och krossas att extrahera varenda bit av guld.

Placer Mining

Olika typer av alluvial brytning representerar en av de äldsta metoderna för att hitta guld. Denna metod innebär att ta bort guld från floden och ström sediment genom att tvätta sedimentet bort med vatten för att lämna tyngre guld fläckar och Nuggets bakom. Kokkärl, sluss lådor och bord allt används för att separera guldet från floden sedimenten.

Enligt professor Richard Cowen, universitetslektor i UC Davis Geologi avdelningen, tvättade de gamla grekerna flodsediment över en ull fleece. De tyngre guldpartiklar sjönk djupt in i ullen som sedan torkas och bränns. Smält guld dropparna var då siktade ur askan. Denna metod för utvinning guld som fortfarande används i Anatolien under 1930-talet.
(Se referens 1)

Kvicksilver Amalgamation

En modern brytningsmetod som har sina rötter i det avlägsna förflutna är sammanslagning gruvdrift. Sammanslagningen gruvdrift innebär att krossa guldförande sten och blanda det med kvicksilver. Kvicksilvret binder med guld kemiskt och sedan filtreras bort från blandningen av sten och lera. Uppvärmning av kvicksilver och guld blanda gör att kvicksilver avdunstar bort lämnar guld bakom.

Denna metod för utvinning guld, en gång användes i det antika Rom, är nu främst används i små gruvverksamhet i Afrika och Amazonas region i Sydamerika. Enligt Elmer Diaz vid University of Idaho, verksamhet tusentals gruvarbetare använda kvicksilver sammanslagning för att utvinna guld orsakar farliga nivåer av kvicksilverföroreningar i Amazonas. (Se referens 2)

cyanidlakning

Den vanligaste metoden för guldbrytning som används idag är cyanidlakning. Malmen första insprängd i marken med sprängämnen krossas och. Berget är sedan blandas med cyanid, som löser upp guld. Guldet därefter fälls ut ur cyanid antingen genom en annan metall till cyanid som gör att guldet fälls ut eller genom att infoga ett laddat katod staven i cyanid. Guldet kommer att följa katoden och kan smältas bort och förfinas efterhand.

Enligt University of Wisconsin Institutionen för teknik, producerar cyanidlakning extremt farligt avfall, inklusive syror och cyanid som har potential att döda hela ekosystem om det inte hanteras på rätt sätt.

diken för att fånga förorenat avrinningsvatten och områden som avsatts för att göra det möjligt för farliga kemikalier att brytas ned naturligt har med framgång använts för att förhindra föroreningar från guldgruvor att förorena det omgivande landskapet. (Se referens 3)

    Previous:nothing
    Next:Hur man testar omvänd osmos
    
    Copyright © 2011 give2all.org