välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Påfågelöga livsmiljö

Postad av : Magnus Ekblad

Den Påfågelöga (Inachis io) är en vanlig fjäril som finns i tempererade Eurasien regioner. Den Påfågelöga är i storleksordningen Leptidopterae, vilket inkluderar fjärilar, nattfjärilar och familjen Nymphalidae. Krav på sin livsmiljö för fjärilar inkluderar mat, husrum och platser till bakre unga. En framgångsrik livsmiljö har växter som vuxen hona fjärilar kan lägga ägg på. Dessa värdväxter kommer att fungera som föda för de unga larverna

Du behöver:.
Omvänd osmos filter
. Vatten.

Butterfly Beskrivning

Påfågelöga har ljust röd-orange vingar den funktionen svart eyespots med blå-lila fläckar. De är så uppkallad efter den eyespots som liknar svans av en påfågel. Fjärilen har en vingbredd på mellan 2 1 /4 och 2 1 /2 inches. Kvinna påfågel fjärilar är något större än hanarna. Den eyespots på fjärilens vingar ge kamouflage och är därför ett försvar mot rovdjur.

Habitat Specifikt

Peacock fjärilar finns i skogar, ängar, betesmarker, parker och trädgårdar samt berg, kullar och regioner lågland. Peacock fjärilar kommer att finnas i områden som är gott om blommor att ge nektar. Livsmiljöer som hyser påfågel fjärilar har ett överflöd av mat källor och larver mat (nässlor). Man påfågel fjärilar finns i soliga platser där de kommer att jaga efter honor i ett försök att para sig.

Life Cycle

larv av påfågeln är blank och svart färg med vita prickar och taggar längs ryggen och sidor. Den vuxna fjärilar föredrar fläckar av nässlor i soliga lägen med närliggande skydd av skogsområden eller häckar för avel. Honorna lägger ägg under nässlor lämnar under månaden av maj. Äggen läggs i grupper, och på kläckning två veckor efter att de som, de unga larver hålla ihop, som skyddas av ett siden webben. När de är redo att förpuppas, de separerar. Vuxna fjärilar kommer att dyka upp ungefär två veckor senare i den senare delen av juli, då samlas på nektar växter att äta. Vuxna Peacock fjärilar kommer att övervintra början i september i ihåliga träd och även vindar om de kan få in dem. Den unga vuxna kommer att para följande år efter de framgår av viloläge. Detta uppkomsten sker oftast mellan februari och april.

Vuxen Mat

Vuxen Peacock fjärilar äter nektar växter som tistlar och buskar fjäril (Buddleia). Precis som de flesta fjärilsarter kommer påfåglar äter också övermogen frukt som fallit till marken. Efter att utvecklas till vuxna fjärilar kommer Peacocks äter nektar källor för att bygga upp reserver som kommer att föra dem genom deras dvala period.

Larvernas Mat

Larvernas mat växter för Påfågelöga larver är nässlor och humle, men nässlor är att föredra värdväxt. En lämplig livsmiljö kommer att ha ett överflöd av dessa anläggningar ger näring åt nya framkommit fjärilslarver.

    
    Copyright © 2011 give2all.org