välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka metoder används för att borra efter olja?

Postad av : Charlotte Wannberg

Jorden är full av många icke förnybara resurser, inklusive "svart guld", mer känd som olja. Olja har påträffats över hela planeten, till och med så djupt som 30. 000 meter under jord. Ibland, olja bubblor på ytan av jorden i det som vi lärt känna som "olja sipprar. " Olja sipprar var den viktigaste källan till olja tills framsteg inom teknik och ekonomi gjordes. Nationernas behövs nya energikällor, källor som var rikare. När efterfrågan växte, åt jordens oljetillgångarna blev mer och mer vanligt.

Du behöver:
omvänd osmos filter
. Vatten.

Historia

Även i forna dagar, olja från sipprar användes som smörjmedel, för belysning och fogmassor fartyg. Långt senare, var valar som används till olje, men alternativa oljekällor måste hittas eftersom däggdjuren var snart nästan utdöd på grund av överdriven jakt. På 1850-talet var råolja utvinns genom att avlägsna det från toppen av dammar där det flöt på ytan. Slutligen, år 1859, Edwin L. Drake borrade en brunn i jorden (70 fot) och skapade den första moderna oljekälla. Trots detta var olja får inte mycket erkännande förrän den förbränningsmotor uppfanns. Under denna tid, mycket mer blev känt om petroleum. Oljeborrning blev en internationell bransch.

Kabel-Tool Borrning

kabel-tool borrning metoden består av att fästa lite till en trissa system som hänger från kran. Med trissa system, går kabeln upp och ner, släppa lite i jorden och om igen. Den bit bryter upp stenar och grus och sänks ner i hålet. Under 1800-talet var ångmaskiner faktiskt används för att dra borret upp och ner. Kabeln-tool borrning metod används ibland idag för grunda brunnar, men de flesta är borrade med roterande borrning metoden.

Roterande borrning

Under 1930-talet var en roterande borrning metod skapas i Europa. Kabeln-tool systemet så småningom ersättas med roterande borrning. Med den roterande borrning metoden är en övning vriden i jorden som en skruv tråkig i trä. Den grundläggande utrustningen består av en roterande bord, lite, en borr sträng, en (stål torn) Derrick, lera hantering system och drivkrafter.

Turbo Drilling

En rysk medborgare, M. Kapeliushnikov, tänkte upp tanken på turbinen borrning i mitten av 19th century. Kapeliushnikov insåg inte att världen ännu inte var redo för sin uppfinning. Senare, ryssarna ändrat turbo borra och utformade ett etappvis turbo borra utan reducering, till skillnad från Kapeliushnikov uppfinning som innehöll ett steg turbin med en multiplattform reduktionsväxel. Avsikten med turbinen borren var att stanna manövreras under långa arbete i borrhål. Turbinen borr, eller turbo borrning metod, är den gamla versionen av dagens moderna turbo borrar. Ny borrning tekniker lärdes efter turbinen skapades. Under 1980-talet var riktad borrning i huvudsak gjort med turbinen Borrtekniken. Den djupaste brunn i världen är 40. 121 meter och det var tråkigt med en turbo borrmaskin.

Offshore Drilling

Vid borrning till havs, är samma grundläggande utrustning som krävs för roterande borrning, förutom riggar skall bifogas havet golvet eller måste flyta, beroende på djupet i området som håller på att borras. Grunt vatten kräver jack-up riggar. "Benen" på jack-up riggar är kopplade till havsbotten. På djupare vatten, upp till 4. 000 meter, riggarna flyter och är förankrade att upprätthålla stadga och ställning. I djup på upp till 8. 000 meter, är borra fartyg som används. Besättningar som arbetar på offshore drilling brunnar ofta har bostäder på plattformen där de arbetar.

Farorna med oljeborrning

De som arbetar inom oljeindustrin har faktiskt forskarna som skickar seismiska vågor i marken. Eftersom dessa vågor kan eko tillbaka, de kan visa tecken på en potentiell oljereserv. Dessa vågor kan faktiskt orsaka desorientering i valar, som leder valar till stranden själva, enligt Richard stadga, som arbetar som en regering relationer konsult för Defenders of Wildlife Action Fund. Turism och fiske är två stora industrier som kustsamhällen är beroende av. Oljeborrning till havs kan orsaka problem för dessa företag att inte tala mot luftföroreningar (om det finns en läcka) och störningar av marint liv.

    
    Copyright © 2011 give2all.org