välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka typer av containrar har HDPE 2 återvinning varumärke?

Postad av : Jonathan Nyberg

High density polyeten (HDPE) är bland de vanligaste typerna av plast över hela världen. Vissa HDPE produkter får mat grad, medan andra inte är lämpliga för förvaring av livsmedel. Stoltserar med en ganska hög återvinningsgrad är HDPE också en av de mest återvunnen plast. När HDPE har använts och återvinnas, har det ett brett spektrum av användningsområden i ännu större utsträckning produkter

Vad är HDPE?

High density polyeten (HDPE) är en typ av plast som används i många hushållsprodukter och allmänhet märkta med en " 2 "återvinningssymbolen. Det är en linjär polymer. Eftersom det inte finns någon förgreningar i strukturen av plast, är det mer tät och ogenomskinlig än andra plast och tål något högre temperaturer. HDPE, en lätt, giftfritt material, är en av de vanligaste sorterna av plast i världen. År 2008 nådde den globala HDPE marknaden totalt 30 miljoner ton.

Vanliga användningsområden

Enligt American Chemistry rådet har HDPE egenskaper fuktspärr, vilket gör det till en perfekt passform för användning i många förpackningar. HDPE får användas i film och i formblåsta-flaska och formsprutade-flaska form i ett brett spektrum av produkter. Vanliga användningsområden för HDPE omfatta paket mellanmål mat, flingpaket liners, mjölk och icke kolsyrade flaskor dryck, margarin, vispad toppning och deli livsmedelsförpackningar, och brickor bröd. Dessutom har HDPE kemikalieresistens attribut, så det används ofta i flaskor och förpackningar för industriella kemikalier, rengöringsmedel och tvättmedel.

Mat-Grade HDPE

medan icke-livsmedel-grade HDPE behållare får luftas eller läcka in i deras innehåll, mat-grade plast är av högre renhetsgrad, och FDA-godkända livsmedel-grade HDPE produkter är lämpliga för förvaring av livsmedel. Det är värt att notera att inte alla produkter som bär HDPE återvinningssymbolen är mat-klass. Men som regel, behållare som säljs i butiker restaurang utbud och is inredning bröstet är livsmedelsklassade. Om du är osäker på om behållaren är livsmedelsklassade, kontakta tillverkaren.

Återvinning HDPE

De flesta av kommunens återvinningsprogram acceptera HDPE produkter. Även om många typer av plast har låga återkravsnivåer, senast 2008, materialåtervinning teknik för HDPE mjölk och vatten flaska återvinning hade nått 28 procents verkningsgrad. De flesta fastighetsnära program samlar in olika typer av plast harts, och HDPE är en av de vanligaste. Besök din kommuns hemsida för att avgöra vilka typer avfallskostnader program kommer att acceptera.

Återvinning HDPE är kritisk, eftersom det kan minska mängden plast som i slutändan hamnar på soptippen och minska mängden naturresurser används på att producera oskuld plastprodukter. Är det viktigt att identifiera HDPE produkter korrekt för att undvika korskontaminering, hålla nere kostnaderna för insamling och återvinning återvinningsbart material och hålla återvunnen plast marknadsvärden hög.

Återvunna HDPE Produkter

Även efter HDPE har återvunnits, är det fortfarande lämpligt för ett brett spektrum av användningsområden. Marknader för HDPE-plaster är ganska stabila i de flesta delar av USA, och det säljs mycket som en beståndsdel i ett varierat utbud av produkter. Återvunnet HDPE finns i plastflaskor, virke, plåt och motorolja, liksom i gräsmatta stolar och trädgård kantning.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en mini terrarium
    
    Copyright © 2011 give2all.org